Виникли труднощі у вихованні та навчанні Вашої дитини-звертайтеся до Крижопільської психолого-медико-педагогічної консультації!

1 31 3 CIzAUo I AOAzzo 2. дітей

1 31 3 CIzAUo I AOAzzo 1«Ось головна вона істина ця:
Виявили пізно, пізно прислухалися,
Ні, не буває „важких” дітлахів,
Просто їм вчасно не допомогли»

Ви помітили, що Ваша дитина відстає в розвитку, що помітно вже у дошкільному віці, не встигає за програмою загальноосвітньої школи, має певні труднощі у спілкуванні, конфліктні ситуації з вихователями, вчителями, помічаєте, що дитина відрізняється від інших дітей, з’являється щось дивне і незрозуміле для Вас у її поведінці. Не втрачайте надію, звертайтеся до районної психолого-медико-педагогічної консультації (РПМПК), яка допоможе Вам у вирішенні цих складних питань. Головне Ваше завдання – якомога раніше звернутися до нас.

Функціонує Крижопільська районна психолого-медико-педагогічної консультація за адресою: смт Крижопіль, вул. К.Маркса, 41, роб. тел. 2-12-37 (відділ освіти райдержадміністрації).

Кваліфіковані, досвідчені фахівці районної ПМПК нададуть Вам консультативну допомогу з питань навчання, виховання, лікування Вашої дитини.

РПМПК створена для своєчасного виявлення, психолого-педагогічного вивчення дітей віком до 18 років, які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку (діти з порушенням зору, слуху, опорно-рухового апарату, мовлення, інтелектуального розвитку, з раннім дитячим аутизмом, із неврологічними захворюваннями, з іншими вадами розвитку) та мають ознаки ризику виникнення труднощів пізнавальної діяльності та поведінки; консультування батьків щодо питань вибору можливих форм і методів навчання, у тому числі інклюзивного (інтегрованого), у поєднанні з реабілітаційними заходами, соціальної адаптації та інтеграції в суспільне життя дітей та вторинних ускладнень психічного розвитку дитини з певним видом порушень. У батьків багато питань виникає – ми вислухаємо, проаналізуємо, порадимо, допоможемо.

Раннє виявлення та своєчасне звернення до фахівців має важливе значення для процесу корекції певних вад розвитку і подальшої соціалізації дитини. Поверхневе ставлення до розвитку дитини є неприпустимим, бо порушення, які проявляються в дошкільному віці, без відповідної своєчасної допомоги надалі, часто ускладнюються, перешкоджають формуванню мовлення та пізнавальних процесів у дитини, тому навчальні вміння та навички також залишаються на низькому рівні. Якщо дитина не отримує своєчасної допомоги, у неї під впливом невдач у навчанні, спілкуванні з ровесниками та дорослими можуть виникати негативні зміни в особистісному розвитку та інші комбіновані порушення. Ще тяжчими бувають наслідки, якщо поєднуються біологічні проблеми та негативні соціальні чинники розвитку дитини. Розпочинати корекцію в шкільному віці завжди набагато складніше, вона має гірші прогнози, бо доводиться долати наслідки педагогічної занедбаності, яка є особливо згубною для дитини з певними проблемами психофізичного розвитку. Саме тому дитині необхідна своєчасна, тривала й системна корекція.

За період 2003-2012 років чисельність дитячого населення в Україні знизилася на 19,02 відсотка. Водночас загальна чисельність дітей-інвалідів щороку збільшується на 0,5 відсотка, станом на 1 січня 2014 року вона сягнула показника 167059 осіб, або 2,0 відсотка усього дитячого населення України.

На превеликий жаль, щороку спостерігається тенденція до зростання кількості дітей з особливостями психофізичного розвитку, вони потребують комплексної психолого-медико-педагогічної допомоги. Насамперед необхідно з’ясувати, у чому полягають проблеми розвитку дитини та до яких методів педагогічного впливу необхідно вдатися для їх подолання. Лише спільні зусилля батьків і спеціалістів та їх тісна співпраця можуть дати хороший результат.

Обрати правильну траєкторію руху дитини та батьків у подоланні своєрідних труднощів, розібратись у пропонованих державою освітніх моделях та програмах, отримати належний супровід розвитку дитини з особливими освітніми потребами, які визначаються специфікою її психофізичного розвитку, і допоможе Крижопільська районна психолого-медико-педагогічна консультація.

Чекаємо на Вас! Завжди раді допомогти Вам та Вашій дитині!

Крижопільська РДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*