При Менському районному центрі СССДМ діє клуб для дітей з особливими потребами «Віконечко»

1 01 2 DSC14942 1 2. діти

1 01 2 DSC14942 1

На жаль, на сьогодні наше суспільство не завжди готове прийняти людину (дитину) з фізичними чи психічними вадами, створює перешкоди на шляху її інтеграції в суспільство.

Головна мета роботи соціального працівника допомогти впоратися з важкими завданнями виховання та розвитку дитини-інваліда, сприяти її оптимальному функціонуванню, незважаючи на об’єктивний фактор ризику, і впливати на сім’ю з тим, щоб мобілізувати її можливості для вирішення завдань реабілітаційного процесу. Окрім того, соціальний працівник виступає посередником між сім’єю та іншими спеціалістами, установами і організаціями

Так уже багато років при Менському РЦСССДМ працює клуб для дітей з особливими потребами «Віконечко». Деякі його випускники стали волонтерами центру та допомагають нам у роботі. Щотижня провідний спеціаліст центру Світлана Шелудько організовує заняття творчої майстерні. У своїй роботі використовує методи музикотерапії, арттерапії, казкотерапії. Дитячими ручками були виготовлені та будуть передані учасникам АТО «ангели миру».

Ефективність реабілітації дитини з обмеженими можливостями у значній мірі залежить від “агентів” її первинної соціалізації, таких як: сім’я, близькі родичі, групи ровесників, сусіди. Вони здатні створити такі умови, за яких дитина б почувала себе комфортно серед здорових людей і могла вільно з ними спілкуватися, не відчуваючи жодних обмежень. Таким містком є діти та молодь – волонтери центру. Сьогодні вони залучені до збору коштів на лікування онкохворої дитини з нашого району. Пройшовши «Школу волонтерів» (правильно б назвати «Школа життя), діти стають людянішими, вчаться розуміти проблеми тих, хто живе поруч та допомагати ближньому.

1 01 2 DSC14973 2

Менський РЦСССДМ

Менська РДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*