На Вінниччині стартував XXІІІ обласний Фестиваль творчості і талантів дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Повір у себе»

1 05 3 0 2. функціональними обмеженнями

1 05 3 0 129 квітня у виставковій залі Вінницького обласного краєзнавчого музею, відбулося відкриття XXІІІ обласного фестивалю талантів і творчості дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Повір у себе».

Нагадаємо, що з метою розвитку творчих здібностей дітей та молоді з функціональними обмеженнями, самоствердження та реалізації їх талантів, сприяння їх інтеграції в суспільство, привернення уваги громадськості до проблем дітей та молоді з інвалідністю з 1992 року обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводиться обласний фестиваль талантів і творчості дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Повір у себе», учасниками якого є переможці районних та міських відбірних конкурсів, а також вихованці центрів соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями.

Завданнями Фестивалю є пошук інноваційних форм і методів роботи, спрямованих на активізацію життєвої позиції дітей та молоді з функціональними обмеженнями, розширення їх кола спілкування, ознайомлення дітей та молоді з інвалідністю з різними видами творчості, відродження забутих народних традицій та ремесел.

Участь у відкритті взяли представники управлінь та служб облдержадміністрації, громадських організацій, а також діти та молодь з функціональними обмеженнями, клієнти центрів соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями.

Загалом у ХХІІІ обласному Фестивалі беруть участь 115 дітей та молоді з функціональними обмеженнями з 25 районів та усіх міст обласного значення області. Вікові категорії учасників: від 7 до 35 років.

На виставці робіт учасників Фестивалю, який проходитиме з 29 квітня по 14 травня 2015 року представлені більше 500 робіт, виконаних різними техніками, в т.ч.: твори образотворчого мистецтва (акварель, гуаш, олівці, олійні фарби, петриківський розпис, аплікація (з тканини, паперу), квілінг, графіка); твори декоративно-прикладного мистецтва (випалювання, вишивка бісером, вишивка стрічкою, вишивка хрестиком, вишивка гладдю, плетіння гачком, шпицями, вироби із бісеру, різьба по дереву); дизайнові композиції з використанням природного матеріалу (вироби з глини, з солоного тіста, з соломки, ліпка з пластиліну (композиції та окремі вироби) архітектура); а також виготовлення іграшок (в’язані, шиті), фото. У Фестивалі також беруть участь молоді автори літературних творів.

За умовами Фестивалю, глядачі, які відвідують виставку робіт, голосуватимуть за учасника, робота якого найбільше сподобається.

Пам’ятною відзнакою та подарунком будуть нагороджені 35 переможців, які отримають найбільшу кількість голосів, та заклад соціального обслуговування, учасники якого отримають найбільшу кількість голосів.

Зазначимо, що нагородження учасників відбудеться 14 травня у Вінницькому обласному українському академічному музично-драматичному театрі ім. М. Садовського.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА

Вінницька ОДА +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*