У Голобах відкрито дитячий рекреаційний центр «Диво»

1 12 5 1431003176 66294 1 2. особливими потребами

1 12 5 1431003176 66294 16 травня, в урочистій атмосфері, відбулося відкриття дитячого рекреаційного центру «Диво» при Свято-Георгіївській церкві УПЦ смт Голоби.

На його відкриття завітали голова райдержадміністрації Віктор Козак, помічник народного депутата України Степана Івахіва Павло Самолюк, Голобський селищний голова Сергій Гарбарук, представники райдержадміністрації, органів місцевого самоврядування, духовенства, батьки вихованців та місцева громада.

За словами керівника Ковельської громадської організації «Спілки батьків дітей-інвалідів та дітей з особливими потребами «Диво» Наталії Борисюк, церковна громада селища, за сприяння благочинного Голобського благочинного округу, ієромонаха Ніфонта, надала у користування громадській організації «Диво» частину приміщення, де за допомогою меценатів, небайдужих людей та батьків завершився ремонт.

1 12 5 1431003176 79332 2Частину ремонтних робіт виконали працівники ТОВ «Ідея». Свій посильний внесок також зробили депутати районної ради Ігор Присада, Микола Пруд, Петро Смаль, підприємці селища. Вікна та двері, обігрівачі встановлені за сприяння благодійного фонду «Патріоти Волині» Степана Івахіва.

Кімната, в якій будуть займатися діти з особливими потребами, декілька останніх років стояла пусткою. Цьому приміщенню, яке умовно назвали культурно-просвітницьким центром, майже 200 років.

1 12 5 1431003176 81226 3Благодійники з Канади надали обладнання для сенсорної кімнати вартістю понад 40 тис. грн. Сьогодні діти з особливими потребами мають необхідні матеріали для занять: набір предметів, які стимулюють діяльність зору, слуху, рухів. Є в сенсорній кімнаті різнокольорові м’ячі та доріжки, великі куби й менші кубики. Це ті предмети, які вчать пацієнта концентрувати увагу.

В рекреаційному центрі, який налічує 12 дітей, вже розпочали заняття. Сюди ще залучені педагоги Центру позашкільної освіти Ковельського району. З вихованцями «Дива» будуть щотижня по дві години займатися керівники музгуртка, свої навики передаватимуть знавці тістопластики, великі сподівання покладаємо на заняття з логопедом.

1 12 5 1431003176 17691 4Батьки з дітьми тут мають можливість відновити корекцію розвитку своїх дітей. В центрі є гіперактивні діти або ті, хто переніс психічний стрес і тепер мають вади мовлення. Також там можуть займатися діти, які потребують психічної чи фізичної корекції розвитку. Наймолодшому вихованцеві всього чотири рочки, найстаршій дівчині – 22.

З вітальним словом до присутніх звернувся голова райдержадміністрації Віктор Козак, який зазначив, що у новоствореному центрі діти займатимуться ігровою лікувальною фізкультурою, розвиватимуть мислення й творчі здібності, а районна влада зробить усе можливе, аби вихованці почувалися затишно та комфортно у цьому закладі.

По особливому пролунали слова віншувань від благочинного Голобського благочинного округу, ієромонаха Ніфонта, який привітав голобчан з відкриттям центру, висловив слова вдячності усім меценатам, які допомогли у його відкритті та розповів про ідею створення музею селища, в даному приміщенні.

Слова вітань линули і від старшого благочинного Ковельського району УПЦ, протоієрея Володимира Ровінського, помічника народного депутат України Степана Івахіва Павла Самолюка, Голобського селищного голови Сергія Гарбарука.

Слова подяки висловили керівник громадської організації «Спілки батьків дітей-інвалідів та дітей з особливими потребами «Диво» Наталія Борисюк та батьки дітей-вихованців закладу.

Приміщення, в якому будуть займатися дітки, було освячене за християнським обрядом.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю апарату райдержадміністрації

Ковельська районна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*