І Всеукраїнський інтегрований фестиваль творчості «Весняна казка на Поділлі» зібрав чимало вінничан

1 14 4 IMG 4465 2. інвалідів

1 14 4 IMG 4465 110 травня 2015 року на Фонтанній площі пройшов І Всеукраїнський інтегрований фестиваль творчості «Весняна казка на Поділлі».

Організатором фестивалю була Вінницька обласна організація Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України».

У Фестивалі взяли участь талановиті та обдаровані люди різного віку та соціального статусу, творчі колективи, гості фестивалю, які займаються відтворенням та популяризацією самобутніх форм світової та української культури, народних ремесел, фольклору тощо.

В рамках фестивалю ВОО ВОІ «СОІУ» спільно з Військово-медичним клінічним центром Центрального регіону та БО «Благодійний фонд охорони здоров’я військовослужбовців» проводив безтермінову благодійну акцію «Братня допомога» по збору коштів на лікування поранених в АТО, інвалідів, придбання медикаментів та апаратури для ВМКЦ та пересувного шпиталю біля Луганська.

Також відбулася виставка-аукціон зразків декоративно-прикладного мистецтва, художніх робіт, тощо для придбання медичної апаратури та допомоги у протезуванні постраждалим у АТО.

Під час фестивалю була презентована книга-збірка віршів молодого талановитого поета Олександра Колоса з м. Бориспіль.

На фестиваль прийшло подивитись багато вінничан, які із задоволенням підспівували відомі пісні разом з виконавцями, танцювали під запальні танці та брали участь у різних конкурсах, зокрема у конкурсі дитячого малюнку на тему: «Казковий сон», конкурсі на тему: «Наш край-наша країна» та конкурсі «Здорова нація-здоровий дух».

Спонсором останнього конкурсу став Борис Максимчук, директор спортивної мережі «Максимус», голова Вінницької обласної організації «Європейська партія України», який надав переможцям спортивних конкурсів 10 безкоштовних абонементів для покращення своїх спортивних досягнень у спортивному клубі «Максимус».

«Фестиваль проводився з метою підтримки талановитих та обдарованих людей з обмеженими фізичними можливостями. І ми дійсно побачили, що вони надзвичайно сильні, розумні і талановиті. Вони з радістю приймають участь у різних змаганням, в тому числі і спортивного напрямку, співають, пишуть книги… Вони такі самі індивідуальні особистості як і люди, в яких все гаразд з фізичним здоров’ям. Навіть, я б сказав, що вони набагато витриваліші та їм краще вдається досягати поставлених цілей. Їх сила в єдності, дружбі, турботі один про одного та величезному бажанні жити і бути корисними суспільству.

Фестиваль відбувався задля пропагування різноманітності світової та української культури, сприяння самовдосконаленню і самоствердженню талантів, розвитку творчих здібностей, реабілітації та соціалізації людей з особливими потребами», – наголосив Рибак Сергій, заступник голови ВОО ВОІ (СОІУ), в.о. заступника голови міської організації «Європейська партія України», майстер спорту з боксу, тренер, активний громадський діяч.

“Європейська правда в Україні” +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*