Урочистим нагородженням переможців завершився на Вінниччині ХХІІІ обласний фестиваль «Повір у себе»

1 19 2 0 2. функціональними обмеженнями

1 19 2 0 1Вінниця. 14 травня у театрі ім. М. Садовського відбулося урочисте закриття ХХІІІ обласного фестивалю творчості і талантів дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Повір у себе».

Захід стартував 29 квітня відкриттям в обласному краєзнавчому музеї виставки робіт усіх його учасників. Протягом двох тижнів відвідувачі експозиції мали змогу ознайомитись із понад 500 роботами, серед яких – твори образотворчого, декоративно-прикладного мистецтва, вироби з паперу, дизайнові композиції з використанням природного матеріалу, м’які та в’язані іграшки, одяг, листівки, прикраси, вироби з дерева, архітектурні композиції та літературні твори. Тож кожен відвідувач міг віддати свій голос за того учасника, виріб якого сподобався найбільше.

На фінальний етап фестивалю до обласного центру з різних куточків Вінниччини завітали усі 115 його учасників віком від 7 до 35 років, аби отримати заслужені нагороди та подарунки.

Вітали талановиту молодь, яка має особливі потреби, із завершенням мистецького конкурсу заступник голови – директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк та заступник голови обласної Ради Наталія Солейко.

«Фестиваль «Повір у себе» зародився на Вінниччині, ще у 1992 році. За цей час його учасниками стали понад дві тисячі осіб, які наділені особливим талантом та вірою і які мають особливі потреби. Назва конкурсу найбільш об’єктивна і підкреслює суть фестивалю: щоб реалізуватися треба повірити в себе. Вам це вдалося – це величезна заслуга особисто ваша та ваших педагогів та батьків. Залишайтеся завжди впевненими в собі. Якщо будете такими, завжди будете досягати успіхів» – наголосив у вітальному слові Ігор Івасюк.

Також, заступник голови-директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації подякував учасникам заходу за активність та висловив надію у тому, що з кожним роком фестиваль «Повір у себе» охоплюватиме ще більшу кількість потенційних учасників, відтак, більше талановитої молоді дійсно зможе повірити у себе. Крім того, побажав учасникам конкурсу, їх наставникам та рідним нових звершень, перемог та миру.

З вітальним словом звернулася до учасників конкурсу і заступник голови обласної Ради Наталія Солейко.

«У різному віці трапляються такі проблеми, які заставляють докласти дуже багато зусиль людині, у якої здоров’я трошки погіршилося,у якої є фізичні обмеження, для того, щоб проявити всі надані їй таланти. Однак, діти з особливими потребами надзвичайно наполегливі та більш оптимістичні. Бажаю, щоб у вас максимально проявлялися здібності до перемог, розквіту та покращення здоров’я» – зазначила Наталія Солейко.

Керівники області вручили 35-ти переможцям фестивалю, визначеним за результатами голосування, дипломи переможця, пам’ятні відзнаки та подарунки. А також нагородили відзнаками керівників центрів реабілітації для дітей та молоді з функціональними обмеженнями.

У ході свята дипломи та подарунки отримали всі учасники фестивалю, а окремі з них – і спеціальні призи від соціальних партнерів заходу, зокрема, від служби у справах дітей, управління у справах сім’ї, молоді та спорту, Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, обласного краєзнавчого музею.

Ще одним дарунком талановитій молоді стали виступи творчих виконавців та колективів області.

Для довідки.

Фестиваль „ПОВІР У СЕБЕ” вперше проведено у Вінницькій області у 1992 році. Ідея проведення та гасло Фестивалю «Повір у себе – і в тебе повірять інші!» поширились по всій Україні.

Завданнями Фестивалю є пошук інноваційних форм і методів роботи, спрямованих на самоствердження, активізацію життєвої позиції дітей та молоді з функціональними обмеженнями, розширення їх кола спілкування та розвиток комунікативних навичок, ознайомлення дітей та молоді з інвалідністю з різними видами творчості, відродження забутих народних традицій та ремесел.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА

Вінницька ОДА +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*