В рамках Проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» створюються комфортні умови для переселенців з обмеженими фізичними можливостями

1 29 4 default 1 2. обмеженими фізичними можливостями, інвалідів

1 29 4 default 1

27 травня в Краматорську і Слов’янську відбулося офіційне відкриття двох об’єктів для внутрішньо переміщених осіб з обмеженими фізичними можливостями. Об’єкти було підготовлено за фінансової підтримки Європейського союзу та Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в рамках реалізації третьої фази Проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».

Так, у Донбаському міжрегіональному центрі професійної реабілітації інвалідів, який знаходиться в м. Краматорську, був реалізований проект з покращення умов перебування внутрішньо переміщених осіб з обмеженими фізичними можливостями. У будівлі Центру збудовано ліфт, якого гостро потребують інваліди, а також встановлено бойлер, виконаний частковий ремонт санвузлів в кімнатах. Загальна вартість виконаних робіт – 834,2 тис. грн., з яких ЄС/ПРООН було виділено 667,4 тисяч гривень, з місцевого бюджету було виділено 166, 8 тис. грн.

1 29 4 default 2

На урочистому заході були присутні заступник голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Михайло Сливка, депутат Донецької обласної ради Тамара Бєлянкіна, координатор обласного підрозділу Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» в Донецькій області Наталія Осипенко, радник губернатора Донецької області з соціальних питань, голова обласної організації інвалідів Надія Паламарчук, представники Федерації профспілок України, громадських організацій, родичі осіб з обмеженими фізичними можливостями, які проживають у реабілітаційному закладі.

В рамках Програми розвитку ООН в Україні був реалізований проект з впровадження енергозберігаючих технологій в санаторії «Слов’янський» (м. Слов’янськ). В санаторії здійснено ремонт кімнат третього поверху ортопедичного корпусу, системи опалення, замінено віконні блоки, встановлено санвузли, проведено поточний ремонт приміщень, встановлено нові меблі. Приміщення підготовлені для розміщення внутрішньо переміщених осіб з обмеженими фізичними можливостями. Загальний бюджет робіт тут склав 960,9 тис. грн., з яких сума безповоротної фінансової допомоги Проекту – 768,7 тисяч грн., партнерські внески – 192,2 тис. грн.

1 29 4 default 3

Виступаючи перед присутніми на відкритті об’єкта у «Слов’янському», депутат Донецької обласної ради Тамара Бєлянкіна сказала: «Сьогодні тут присутні ті, хто є справжніми добрими ангелами для людей з особливими потребами. Ці ангели оберігають, допомагають словом і ділом, зігрівають душевним теплом. І обласна організація інвалідів, яка ініціює позитивні зміни, і координатори Проекту ЄС/ПРООН, які виділяють кошти на ці зміни, та небайдужі до своєї справи співробітники санаторію – всі доклали максимум зусиль для того, щоб це свято відбулося». Вона побажала, щоб ще довгі роки у «добрих ангелів» санаторію були невичерпними натхнення і можливість творити добро.

По завершенні урочистої частини, Тамара Бєлянкіна, Надія Паламарчук Наталія Осипенко оглянули відремонтований корпус і кімнати, поспілкувалися з людьми-інвалідами, які приїхали із зони АТО.

До цієї події в санаторії були також приурочені спортивні змагання спортсменів з обмеженими фізичними можливостями.

Прес-служба

Донецька обласна рада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*