У теплій, дружній атмосфері

1 19 1 u-teplij-druzhnij-atmosferi-3 3 2. інвалідів

1 19 1 u-teplij-druzhnij-atmosferi-1 1Повноцінне життя будь-якої людини можливе лише за умови, коли вона не відчуває ніяких обмежень у виконанні життєвих функцій. Проте, якщо такі обмеження з певних причин усе ж таки виникають, цивілізоване суспільство має робити все можливе для їх усунення. Безумовно, в першу чергу це стосується категорії людей з обмеженими фізичними можливостями. Причому більшість з них потребує не стільки матеріальних вкладень, як чутливого ставлення до себе. Гострою проблемою для них залишається і питання ізольованості від суспільства.

За вирішення цієї проблеми у Первомайську взялися працівники управління соціального захисту населення Первомайської міської ради, зокрема відділення соціально-побутової адаптації територіального центру соціального обслуговування (керівник Анатолій Халковський), та Первомайського товариства інвалідів. Вони влаштували для цієї категорії людей без усілякого приводу (бо ж Міжнародний день боротьби за права інвалідів минув ще в травні) справжній відпочинок на природі з піснями та гітарою.

1 19 1 u-teplij-druzhnij-atmosferi-2 2

Хоч загальноприйняті заходи й відбулися, та це не привід кидати напризволяще тих, хто потребує сторонньої допомоги. Такої думки дотримуються в управлінні соцзахисту. Тож не для галочки й не для піару, а задля блага інвалідів працівники терцентру взялися за організацію відпочинку. Прийняли рішення організувати зустріч на лоні природи. Бо ж саме такого спілкування, кажуть вони, бракує в житті інвалідів, та й далеко не кожен може дозволити собі таку розкіш. Часто для родин, де проживають люди з обмеженими функціональними можливостями, це стає цілою подією. Та й проблема ізольованості є для них доволі гострою. Витягти інваліда з квартири чи будинку, надати йому можливість поспілкуватися, помірятися силами, умінням – ось чого їм не вистачає.

Тому й було прийнято рішення влаштувати зустріч на березі мальовничого Південного Бугу. Окрім відпочинку, інвалідам надали можливість ще й потренуватися у таких «справах», як правила складання та розкладання туристичної палатки, вибір місця її встановлення, способи та методи розпалювання багаття в екстремальних умовах, стрільба з пневматичної зброї. Також звернули увагу присутніх на правила поведінки та техніки безпеки перебування в лісі, на відкритих водоймищах тощо.

1 19 1 u-teplij-druzhnij-atmosferi-3 3

Протягом усієї зустрічі лунали пісні під супровід гітари. Причому співали усі разом, незважаючи на статус та посади. Всі мали змогу вільно спілкуватись між собою, обмінюватися враженнями та планами на майбутнє. А під кінець заходу всіх присутніх пригостили смачним пловом та солодощами. Зустріч проходила в теплій, дружній атмосфері та залишила по собі незабутні враження.

Наталія Клименко

Миколаївська область

Газета “Рiдне Прибужжя”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*