Особливі театри – дітям

1 25 1 1435044948 bereginya 2. інвалідів

1 25 1 1435044948 bereginya 1

Комунальна установа «Сумський міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) «Берегиня» за підтримки управління освіти та науки Сумської міської ради започаткувала акцію «Особливі театри – дітям».

Спрямована вона перед усім для духовної підтримки дітей інвалідів, які народилися із синдромом Дауна. У ході першого етапу цьогорічної акції актори театральної студії «Забава» відділення соціально-побутової адаптації інвалідів з розумовою відсталістю «Спільнота» територіального центру «Берегиня» відвідали загальноосвітні школи обласного центру, де представили на суд глядачів свою виставу.

Її переглянули понад 130 учнів початкових класів шкіл № 3 та № 4. Радість глядачам дарували персонажі музичної мініатюри «Кумедний сон», з якою студія нещодавно стала лауреатом Х Міжнародного ювілейного театрального фестивалю особливих театрів «Непротоптана стежина» (м. Львів). Свої таланти, заспівавши пісень, також продемонструвала інвалід з дитинства Наталія Кіреєва, яка була неодноразовим лауреатом міських та обласних інтегрованих пісенних фестивалів, що відвідує відділення соціально-побутової адаптації «Калина».

За словами директора територіального центру «Берегиня» Інни Галіченко, проведення акції є неординарною подією як для учнів загальноосвітніх шкіл Сум, так і для відвідувачів відділення соціально-побутової адаптації інвалідів з розумовою відсталістю «Спільнота». Учні шкіл з подивом відкривають для себе світ спілкування з людьми з особливими потребами. Вони залюбки фотографуються та спілкуються з молоддю, котра має фізичні обмеження. Акція «Особливі театри – дітям» триває.

Наступні її етапи будуть проведені у приміських таборах літнього відпочинку, школах міста та у вищих навчальних закладах обласного центру.

Муніципальний інформаційний портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*