Зі Львова стартував велопробіг за участю незрячих людей (ВІДЕО)

1 07 3 2897125. незрячі

4 липня від площі Ринок у Львові розпочався благодійний велозаїзд «Бачу! Можу! Допоможу!», участь в якому взяли зрячі та незрячі велосипедисти на велосипедах-тандемах.

Про це повідомляє репортер ZIK-Стрім Юрій Мартинович.

«Ідея проведення такого веломарафону належить нашому другові Миколі Пеху, який рік тому пішов з життя. Він був незрячим, але активною людиною, яку не лякали жодні перепони. Він надихнув нас на проведення цього марафону. Ми маємо на меті зруйнувати міф про те, що люди з вадами зору мають обмежені можливості. Бачити насправді може кожен, інколи просто треба незрячим допомогти», – розповіла співорганізаторка благодійного заїзду «Бачу! Можу! Допоможу!» Ольга Фразе-Фразенко.

Зрячі та незрячі велосипедисти разом подолають 2000 кілометрів на велосипедах-тандемах. Під час благодійного велопробігу вони збиратимуть кошти для облаштування у Львові першої в Україні «Сенсотеки» – простору для дозвілля та неформальної освіти зрячої та незрячої молоді.

«Кошти ми збираємо або у скриньку, або на нашому сайті. Сенсотека буде розташовуватись в приміщенні бібліотеки на вулиці Уласа Самчука. Ми хочемо її обладнати, щоб зрячі та незрячі мали там місце для творчості та навчання», – сказала співорганізаторка заїзду Марта Драпа.

Перед стартом велосипедистів благословив священик, який побажав учасникам марафону без перешкод подолати запланований маршрут, що пролягатиме на теренах десяти областей Західної та Центральної України.

«Своєю участю я хочу показати, що незрячі люди не гірші від тих, що бачать світ. Ми нормальні, здорові люди. Для мене цей марафон – це нові знайомства, нові враження, адреналін», – сказав учасник заїзду «Бачу! Можу! Допоможу!» Роман Коритко, котрий має вади зору.


IA ZIK

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*