Відпочинок «сонячних» дітей

1 14 1 df3ad1b24179. діти

Вперше цьогоріч у нашому регіоні «сонячні» діти відпочивали у санаторії разом із батьками. Як розповіла начальник управління соціальної політики Херсонської міської ради Олена Рузгіс, обласна організація «Сонячні діти Херсонщини» звернулася до Херсонської міської ради та Громадської ради при міському голові з проханням відправити дітлахів на оздоровлення.

Тож, за погодженням влади Херсона, з 17 червня протягом двох тижнів 12 особливих дітей з синдромом Дауна відпочивали в ДП «Санаторій для дітей з батьками «Скадовськ».

– Ми говорили з батьками і вони дуже задоволені. Їм сподобалося і проживання, і харчування. Спілкувалися також з адміністрацією, адже ми мали впевнитися, що немає ніяких нарікань. І, як виявилося, все пройшло дуже добре, – говорить Олена Рузгіс.

Гроші на закупку путівок – 70 560 грн – були виділені Херсонським міським бюджетом з ініціативи Громадської ради при Херсонському міському голові. Вартість путівки на дитину та одного з її батьків склала 5 880 грн. Діти отримали прекрасну можливість поспілкуватися із однолітками, відпочити та підлікуватися.

– Частіше всього діти з особливими потребами не мають можливості поїхати на відпочинок або оздоровлення без супроводу батьків. А законодавство не передбачає оздоровлення разом із батьками. Зазвичай хтось один може супроводжувати групу. А ось «сонячні» діти потребують постійного нагляду дорослих. Тому, я сподіваюсь, що наш досвід буде вдалим і в наступному році такі дітки знову зможуть відпочити, – сказала Олена Рузгіс.

Альона Мовчан

Херсонський Вісник

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*