Прес-конференція: «Безоплатне протезування та забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації учасників АТО» (ВІДЕО)

1 23 5 2457831 2. обмеженими фізичними можливостями, протезування, реабілітації, інвалідів

1 23 5 2457831 1Київ. 21 липня о 14:00 відбулася прес-конференція на тему: «Безоплатне протезування та забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації учасників АТО». (Зала 1)

Організатори: Укрінформ, Департамент соціальної політики виконавчого органу Київської міської ради (КМДА).

Учасники: Крикунов Юрій Володимирович – директор Департаменту соціальної політики виконавчого органу Київської міської ради (КМДА), депутат Київської міської ради; Макаренко Ірина Георгіївна – начальник відділу Департаменту соціальної політики виконавчого органу Київської міської ради у справах інвалідів та забезпечення засобів реабілітації; Миронов Ярослав – протезований учасник АТО.

Проект рішення Київської міської ради «Про затвердження порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації киян, інвалідів та осіб з обмеженими фізичними можливостями за рахунок міської цільової програми “Турбота. Назустріч киянам” від 02.07.2015 р. дає можливість забезпечувати якісними,сучасними,багатофункціональними технічними та ін. засобами реабілітації киян, інвалідів(у тому числі,першочергово це стосується киян-учасників АТО),дітей – інвалідів, осіб похилого віку з ушкодженнями та захворюваннями опорно-рухового апарату. Громадяни мають право обирати індивідуальні протези та ін. технічні засоби, відповідно до висновків лікарських комісій та індивідуальних програм реабілітації.

На конференції було надано відповіді стосовно фінансування витрат на придбання технічних та інших засобів реабілітації, механізму виготовлення, постачання та порядку видання протезів.

Підсумкові матеріали:

На протезування киян, в першу чергу учасників АТО, столична влада виділила понад 9 млн грн

Столична влада цього року виділила понад 9 мільйонів гривень на забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації киян, інвалідів та осіб з обмеженими фізичними можливостями, в тому числі учасників АТО.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі на тему: “Безоплатне протезування та забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації учасників АТО” зазначив директор Департаменту соціальної політики виконавчого органу Київської міської ради (КМДА), депутат Київської міської ради Юрій Крикунов.

“В межах програми “Турбота” Київською міською радою передбачені досить значні кошти – понад 9 мільйонів гривень для забезпечення киян з інвалідністю, в тому числі і в першу чергу учасників АТО, різними технічними засобами реабілітації, в тому числі це стосується складного протезування та ортезування”, – сказав Крикунов.

За його словами, в першу чергу протезно-ортопедичними виробами по цій програмі забезпечуються учасники АТО.

Разом з тим фінансування витрат на придбання технічних та інших засобів реабілітації для інвалідів здійснюється за рахунок міського бюджету у межах коштів, передбачених на ці цілі.

Крикунов зазначив, що на даний момент у столиці понад 12 протезно-ортопедичних підприємств. Проте на якому із них проводити протезування (ортезування) визначає сама ж особа з обмеженими фізичними можливостями.

“Ми черговий раз підтвердили що людина, яка потребує засоби реабілітації має беззаперечне право отримати його там, де вважає за потрібне. Тобто ми сказали, що якщо київська громада взяла на себе зобов’язання забезпечити протезним виробом, то ми не кажемо куди треба піти і де його купити. Саме в цей спосіб ми боремося з корупційною складовою, тобто людина сама обирає куди піти. Є понад 12 протезних, ортезних заводів, закладів, це тільки в Києві, які можуть надати цю послугу”, – зауважив депутат Київради.

Разом з тим, Крикунов висловив сподівання, що Київрада виділить додаткові кошти на протезування киян, у випадку необхідності.

Зокрема він зазначив, що на сьогодні в Києві понад 7500 учасників АТО. З них столичною владою надано допомогу 10 особам.

Відео з прес-конференції:


Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*