Волинські незрячі побували в паломницькій поїздці

1 26 4 39057 1 2. паломництво

1 26 4 39057 1

Кілька років поспіль в Успенський піст інваліди зору районних та міських територіальних організацій УТОС мають можливість відвідати святі місця Почаївської лаври. З п’яти районних центрів Волині до Луцька з’їхались на спільний молебень 149 людей з вадами зору, щоб попросити Бога благословення на паломництво. Про це “Слову Волині” розповів священик Юрій Кацюк.

І цього року Ковельські “утосівці” у супроводі протоієрея Юрія Кацюка 20 – 21 cерпня звершили дводенне паломництво до Почаївських святинь: були учасниками богослужінь, сповідалися та причастились Святих Тайн Тіла та крові Спасителя. Під час паломництва приклалися до чудотворного образу та стопи Божої Матері, а також до мощей преподобних Іова та Амфілохія.

Інваліди відвідали Свято-Духівський скит, а на монастирському кладовищі біля мощей преподобного Амфілохія священики окропили всіх незрячих святою водою та звершили єлеєпомазання. Багато радості паломникам додав скит святої праведної Анни, де бажаючі занурилися в цілющу воду святого джерела. Учасники подорожі отримали великий духовний заряд, який буде живити їх та надавати духовний орієнтир у їхньому непростому житті.

Звершуючи паломництво до святині, незрячі та інваліди зору привезли додому святу воду, просфору, іконку. Та найважливіше, сподобились відчути та побачити серцем велич та красу місця, яке відвідала Пресвята Богородиця.

“Від імені інвалідів зору голова Ковельської ТПО УТОС Світлана Федорівна Осійчук щиро дякує підприємцю Богдану Миколайовичу Фалюшу за наданий автобус, та водію Сергію за чуйне та доброзичливе ставлення до людей з особливими потребами. Богдан Миколайович вже багато років поспіль надає свою надзвичайно важливу допомогу для “утосівців”, які бажають звершити паломництво. Милосердний Бог нехай сторицею верне Йому за милосердя та чуйність, – сказав Юрій Кацюк.

Проявляючи турботу до знедолених, а в даному випадку до сліпих та людей з вадами зору, християнин сподобляється великої благодаті, адже допомагає тим, про кого особливо турбується Господь. А той хто проявляє любов сам стає ближче до Творця, адже шлях до Бога завжди йде через нашого ближнього”.

1 26 4 39057 2

1 26 4 39057 3

“Слово Волині”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*