У Харкові презентували фільм про глухих

1 31 2 061cdbd86ae0e30e4053391f124db9dc 2. глухота

1 31 2 061cdbd86ae0e30e4053391f124db9dc 1

Короткометражний фільм «Глухота» презентували 28 серпня у Харківській міській раді.

Фільм був знятий творчим об’єднанням «Koles. TV» і вийшов за підтримки Харківської міської ради та завдяки сприянню заступника міського голови Світлани Горбунової-Рубан.

У фільмі розказана історія хлопця і дівчини, які будують відносини незважаючи на те, що молодий чоловік абсолютно нічого не чує. Батько дівчини не приймає обранця своєї дочки, молоді люди розлучаються, але життя вносить свої корективи. Батька спіткає та ж недуга. Впоратися з ним чоловікові готовий допомогти відринута ним молода людина. Зйомки кінострічки проходили в Саржиному яру, на вул. Римарській, на заводі, де працюють люди з вадами слуху.

Як повідомив сценарист і режисер фільму Хачик Василян, головним завданням було зняти картину з мінімумом слів і показати, наскільки важливо для людей вміти чути один одного.

У свою чергу Світлана Горбунова-Рубан зазначила, що ідея фільму – не просто показати тим, хто чує, що вони можуть спілкуватися з нечуючими, але, що важливо, – донести людям з недоліком слуху, що їх хочуть і можуть чути.

Презентація фільму пройшла в ході круглого столу в рамках соціального проекту «Ми з вами». У зустрічі взяли участь люди з вадами слуху, а також представники різних громадських організацій. Зустріч була присвячена вирішенню проблем, з якими стикаються люди з обмеженими можливостями.

Після перегляду фільму Світлана Горбунова-Рубан запропонувала всім присутнім втілити ще один проект за участю людей з обмеженими можливостями. Вона зазначила, що потрібно взяти фільм «Глухота», ролики про інвалідів-колясочників, про сліпих людей і показати їх студентам, багато хто з яких проводять життя в нічних клубах, забуваючи, що зовсім поруч є інший світ, інші люди, які незважаючи ні на що розкривають себе і свої можливості.

Подивитися фільм «Глухота» можна тут.

Офіційний сайт Харківської міської ради, міського голови, виконавчого комітету +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*