На Вінниччині відкрився тренінговий центр для учасників АТО

1 23 2 171 2. реабілітації, інвалідністю

1 23 2 171 1

В селі Дорожне, що на Вінниччині 21 вересня відкрився «Тренінговий центр самостійного проживання людей з інвалідністю у громаді».

Ініціаторами відкриття такого Центру стала Асоціація захисту та допомоги інвалідам «Відкриті серця» спільно з комунальним закладом «Вінницький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій». Слід відзначити, що реалізація даного проекту стала можлива за фінансової підтримки з обласного бюджету у рамках конкурсу з визначення програм розроблених інститутами громадянського суспільства. Також, Асоціація «Відкриті серця» отримала від Британської Ради в Україні «Інклюзивні рішення для рівноправного та відповідального суспільства» благодійну фінансову підтримку в розмірі 100 тисяч гривень на часткове придбання будівельних матеріалів для ремонту приміщень Тренінгового центру.

В урочистому відкритті Центру взяли участь заступник голови обласної Ради Наталія Солейко, представник Британської Ради в Україні, директор проекту «Інклюзивні рішення для рівноправного та відповідального суспільства» Наталія Василюк, начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Сергій Чернявський, директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Світлана Василюк, керівник Вінницького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олена Стоялова, голова Вінницької районної державної адміністрації Віктор Шмігель, виконавчий директор ВГОІ «Група активної реабілітації» Володимир Азін. Процедуру освячення нового закладу здійснив Митрополит Вінницький і Барський Симеона.

Заступник голови обласної Ради Наталія Солейко привітала всіх учасників з відкриттям Центру та відзначила: «Інвалідність – це не проблема дітей з інвалідністю, а спільна проблема громади, яку вже багато років поспіль намагається вирішувати Асоціація. Впевнена, що Центр буде зігрітий теплом тих людей, які тут працюють».

У свою чергу директор Вінницького обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій», голова Ради Асоціації захисту та допомоги інвалідам «Відкриті серця» Світлана Демко наголосила: «Дана програма має на меті створити умови для підтримки життя в громаді людей з інвалідністю, в тому числі, з нещодавно набутою інвалідністю в зоні АТО, забезпечити включення їх до місцевої громади, з метою недопущення їх ізоляції та сегрегації від спільноти. В Тренінговому центрі буде здійснюватись психологічна та духовна підтримка, навчання».

Також вона зазначила, що до підтримки програми, проведення ремонту та облаштування приміщень долучились Митрополит Вінницький та Барський Симеон, представництво Українського християнського місіонерського товариства «Обітниця миру», родини молоді з важними формами інвалідності, представники соціально відповідального бізнесу та активні вінничани.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА

Вінницька ОДА +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*