Дітей з особливими потребами на Львівщині залучатимуть до мистецьких проектів

1 15 1 1369149 2. бачу, торкаючись

1 15 1 1369149 1
Фото ZAXID.NET

Людей з особливими потребами на Львівщині залучатимуть до творчості. Зокрема, проект «Славетні українці: торкаючись, бачу», який представили торік, має продовження, повідомляє “Zaxid.net”.

13 жовтня у Львівській ОДА озвучили нові перспективні плани роботи на наступний рік, які реалізовуватиме департамент з питань культури, національностей та релігій уже наступного року.

Проект «Славетні українці: торкаючись, бачу» зроблено таким чином, що портретні образи з картин втілили в об’ємні скульптурні портрети. Скульптури видатних українців виготовили студенти Львівської національної академії мистецтв. Незрячі можуть ознайомитись з ними за допомогою кінчиків пальців. А діти з вадами слуху розмалюють ці скульптури.

Крім того, до кожного бюсту буде долучено табличку з відповідною інформацією шрифтом Брайля та аудіозапис. Про відомих українців розповідатимуть Джамала, Олександр Пономарьов, Святослав Вакарчук та інші артисти, розповіла директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Христина Береговська.

Проект «Славетні українці: торкаючись, бачу» мандруватиме усіма районами Львівщини. Згодом він відвідає й інші області України.

Наостанок скульптури покажуть у Національному культурно-мистецькому та музейному комплексі «Мистецький Арсенал» в Києві.

Орися Шиян

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*