Світ на кінчиках пальців

1 23 5 1111 2. зору

9-11 жовтня 2015 р. в м. Харків проходив Всеукраїнський семінар «Світ на кінчиках пальців», присвячений проблемам забезпечення права дітей з важкими порушеннями зору на отримання якісної інформації в доступній для них формі. Семінар проходив в рамках Всеукраїнської програми «Національна Асамблея інвалідів України» (НАІУ) «Сприяння розвитку громадського руху жінок-інвалідів та батьків, які виховують дітей – інвалідів».

Національний авіаційний університет представляла команда «Braille-device» з СНТТ «Робототехніки» Навчально-наукового інституту комп’ютерних інформаційних технологій: керівник – доцент кафедри КСУ Є. Артамонов, студенти НН ІКІТ – А. Длужевський, О. Панфьоров, А. Шкляєв.

На пленарному засіданні, яке проходило в стінах Харківського спеціального учбово-виховного комплексу ім. В.Г. Короленка, заслухано дві доповіді представників НАУ – Є. Артамонова, про навчальний комплекс для вивчення шрифту Брайля та О. Панфьорова, про новаторську розробку під загальною назвою «кубики Брайля».

Обидва виступи викликали палку дискусію, отримали підтримку освітніх центрів по роботі з дітьми-інвалідами зору. Було висловлене побажання якомога скоріше перевести проекти в стадію промислового випуску.

Учасники обмінялися досвідом з колегами з України, Польщі, Вірменії, ознайомилися з особливостями зображувальної діяльності людей, що мають проблеми зору, та сучасними методами виготовлення тифлографічних посібників.

Національний авіаційний університет

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*