Сума держкоштів для протезування однієї кінцівки за кордоном складає 1 млн 90 тис. грн

1 17 6 bebionic 2. протезування

Сума державних коштів для протезування однієї кінцівки за кордоном нині становить 1 млн 90 тис. грн. Про це під час прес-конференції, присвяченій протезуванню в Україні повідомив голова Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Артур Дерев’янко, передає кореспондент УНН.

“На початку цього року сума державних коштів для протезування однієї кінцівки за кордоном становила 609 тис. грн. Тепер її збільшено до 1 млн 90 тис. на одну кінцівку. І при особливій потребі ми цю суму можемо збільшити вдвічі, бо курс долара і євро зріс. Тобто понад вийде понад 2 млн грн”, — повідомив А.Дерев’янко.

Також А.Дерев’янко розповів, що на разі вже протезовано 131 учасника АТО.

“З них 4 особи протезували за кордоном, трьох з них — в Італії . Їм поставили біонічні протези кисті — ультра революшн. На разі ще 5 чоловік готуються до протезування за кордоном. Державних коштів для цього достатньо”. — розповів А.Дерев’янко.

Як передавав УНН, на офіційному порталі ВРУ з’явилися 6 постанов № 1036-р, № 1037-р, № 1038-р, № 1039-р, № 1040-р, 1041-р від 7 жовтня, за якими здійснюється перерозподіл бюджетних коштів між різними бюджетними програмами. Всі постанови мають назву “Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству оборони на 2015 рік”.

Зокрема, у постанові № 1037-р 88 млн 723,9 тис. грн передають з програми 2505040 “Забезпечення протезуванням та ортезуванням виробами підвищеної функціональності за технологіями виготовлення, які відсутні в Україні, окремих категорій громадян, які брали участь в антитерористичній операції та/або у забезпеченні її проведення і втратили функціональні можливості кінцівки або кінцівок” на бюджетну програму 2507030 “Заходи із соціальної, трудової та професійної реабілітації інвалідів”.

Тамара Семененко

Джерело: УНН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*