У Міжнародний день незрячих Львову є про що звітувати

1 13 3 Гаюи 2. незрячих

1 13 3 Гаюи 1

Щорічно 13 листопада світова спільнота відзначає Міжнародний день незрячих. Адже саме в цей день 1745 року у Франції народився Валентин Гаюї – відомий педагог, котрий заснував у Парижі і Петербурзі декілька шкіл і підприємств для сліпих. За рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я саме ця дата й лягла в основу вибору дати Міжнародного дня сліпих. Відтак, цей день покликаний привернути увагу людей до тих, хто втратив зір і опинився у важкій життєвій ситуації.

Останніми роками львівська міська влада всіляко допомагає тим своїм мешканцям, котрі з тих чи інших обставин опинились у такому становищі. Зокрема, управління соціального захисту Львівської міської ради надає різного роду пільги та субсидії таким категоріям населення, а також призначає одноразові матеріальні допомоги.

«На сьогоднішній день на обліку управління соціального захисту Львівської міської ради зареєстровано 1203 незрячі особи. Окрім матеріальних допомог та продуктових наборів, наше управління надає пільги на оплату ЖКП для інвалідів І та ІІ груп по зору, а також призначає муніципальну субсидію. Щорічно ми також проводимо конкурси проектів та фінансування різного роду заходів для підтримки діяльності організацій», – розповів Ігор Кобрин, в. о. начальника управління соціального захисту.

Ігор Галущак

Львів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*