На Сумщині взялися вирішувати проблеми інвалідів

1 27 1 173994 2. обмеженими фізичними можливостями, інвалідів

Потреба самореалізації важлива для кожної людини, а найбільше цього потребують та прагнуть ті, хто має проблеми зі здоров’ям. Вирішити нагальні проблеми інвалідів – наш спільний обов’язок. На цьому наголосила заступник голови Сумської облдержадміністрації Ірина Купрейчик розпочинаючи засідання обласної координаційної ради з вирішення питань осіб з обмеженими фізичними можливостями.

“Упродовж 2015 року отримали роботу 329 осіб з інвалідністю, у тому числі 306 зареєстрованих безробітних. «Серед категорій безробітних громадян з особливими потребами найвищий рівень працевлаштування мають особи, які претендували на робітничі професії – 65,0%», – зазначила начальник відділу організації сприяння працевлаштуванню Сумського обласного центру зайнятості Наталія Куценко.

Про реалізацію права на освіту осіб з обмеженими фізичними можливостями поінформувала головний спеціаліст Департаменту освіти і науки Сумської облдержадміністрації Ірина Башкатова. «На Сумщині здобуття вищої та професійно-технічної освіти інвалідами здійснюється у вищих навчальних закладах І-ІV рівнів акредитації різних форм власності та відомчої приналежності. Так, у 2015 році на денну форму навчання до вишів зараховано 129 осіб з обмеженими фізичними можливостями», – зазначила Ірина Башкатова. Також, вона відмітила позитивну тенденцію збільшення чисельності інвалідів, які навчаються у вищих навчальних закладах І-ІV рівнів акредитації за останні роки: у 2015 році – 451 особа, у 2014 році – 434 особи, у 2013 році – 442 особи, у 2012 році – 427 осіб.

Учасники засідання заслухали ряд інших важливих питань, що стосуються соціальної реабілітації та адаптації осіб з інвалідністю. Пропозиції, що були надані у ході зібрання для задоволення усіх нагальних потреб інвалідів, будуть опрацьовані відповідними структурами та розглянуті на черговому засіданні обласної координаційної ради.

«RegioNews-Суми»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*