Валерій Сушкевич: Звернення з нагоди 3 грудня — Міжнародного дня людей з інвалідністю

1 31 7 30349-1u 3. інвалідністю

Шановні колеги, дорогі друзі!

За даними ООН особи з інвалідністю становлять 10 відсотків населення будь-якої країни, в Україні за офіційною статистикою їх понад 2 мільйони.

У зв’язку з проголошенням Генеральною Асамблеєю ООН 3 грудня – Міжнародним днем людей з інвалідністю та з метою підвищення уваги до потреб осіб з обмеженими фізичними можливостями Президентом України 27 листопада 1993 року видано Указ про відзначення цієї дати в Україні.

Цей день став днем підвищеної уваги суспільства до проблем осіб з інвалідністю та нагодою підсумувати, що зроблено і замислитись, що треба зробити для створення гідних умов життя, аби ніхто не почувався забутим чи полишеним наодинці зі своїми проблемами.

Для мене особисто пріоритетом є ефективна соціальна політика щодо забезпечення повноцінного і гармонійного життя для всіх громадян України, в тому числі і тих, хто має інвалідність.

Наше спільне завдання полягає в тому, щоб докласти максимум зусиль для впровадження у життя всіх норм чинного законодавства для вирішення питань людей з інвалідністю, щоб кожен відчував себе захищеним та потрібним суспільству.

З нагоди цього дня висловлюю сердечну вдячність всім керівникам та членам громадських організацій людей з інвалідністю, фахівцям, а також окремим громадянам за Вашу нелегку працю, якій ви віддаєте свої знання, тепло і милосердя допомагаючи щоденно долати труднощі людям, які того потребують. Впевнений, що спільними зусиллями ми подолаємо проблеми, які на жаль ще існують в суспільстві по відношенню до людей з інвалідністю.

Щиро вдячний Вам за співпрацю, взаєморозуміння та підтримку!

Бажаю Вам і членам Ваших організацій, міцного здоров’я, життєвого оптимізму, добробуту, родинного затишку, мудрості і витримки, заслуженої шани і вдячності людей!

Миру Україні!

З глибокою повагою,

Голова Національної Асамблеї
інвалідів України,
Уповноважений Президента України
з прав людей з інвалідністю В.Сушкевич

ВГО «Національна Асамблея інвалідів України»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*