Вінниччина продовжує працювати в напрямку поліпшення умов для людей з обмеженими можливостями

1 10 3 3 2 2. обмеженими можливостями, інвалідністю

1 10 3 0 1

8 грудня Вінницька громадська організація «Відкриті серця» в рамках обласної програми «Тренінговий центр самостійного проживання для людей з інвалідністю у громаді» ініціювала «круглий стіл» під назвою «Створення інклюзивного суспільства – запорука прав людей з інвалідністю». Захід присвячений Міжнародному дню людей з інвалідністю проходив у стінах філії Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. К.А. Тімірязєва.

Завдання «круглого столу» – вироблення стратегії впровадження моделей незалежного проживання людей з обмеженими можливостями на регіональному рівні. Дана програма має на меті створити реальні умови для підтримки життя в громаді людей з інвалідністю, які мають сенсорні, фізичні, розумові чи психічні порушення, в тому числі, з нещодавно набутою інвалідністю в зоні АТО, щоб не допустити їх ізоляції та сегрегації від суспільства.

Модератором засідання виступила заступник директора «Вінницького обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій», координатор програми «Тренінговий центр самостійного проживання для людей з інвалідністю у громаді» Наталія Головко.

Учасниками заходу стали директор Департаменту соціальної політики облдержадміністрації Наталія Заболотна, директор Вінницького обласного центру соціальних служб сім’ї та молоді Олена Стоялова, заступник директора з наукової роботи та інформатизації Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. К.А. Тімірязєва Галина Слотюк, люди з обмеженими можливостями та члени їх родин, соціальні партнери, такі як Вінницька обласна асоціація громадян хворих цукровим діабетом «Благовіст» та Вінницька міська громадська організація соціального розвитку та становлення окремих мало захищених категорій молоді «Паросток».

Нагадаємо, що програма реалізується в рамках обласного конкурсу за фінансової підтримки Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької облдержадміністрації.

На засіданні «круглого столу» обговорювалися питання про мету створення проекту, етапи та часові рамки його впровадження в життя у регіоні для створення сприятливих умов толерантного відношення громади до потреб і можливостей людей з важкими формами інвалідності, результати проробленої роботи.

Організатори сподіваються на розповсюдження досвіду даної програми та її не лише теоретичне, але й практичне значення для громадян з обмеженими можливостями.

1 10 3 3 2

1 10 3 12 3

1 10 3 20 4

1 10 3 29 5

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА

Вінницька ОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*