У Києві дітей з інвалідністю порадували новорічною програмою

1 25 1 db37724a1e79e40f446eb56812b3313c XL 2. інвалідністю

1 25 1 db37724a1e79e40f446eb56812b3313c XL 1

Київська міська державна адміністрація влаштувала новорічне диво для діток з інвалідністю.

Cвято відбулося біля Головної ялинки країни на Софіївській площі столиці. На площі для дітей виступав Різдвяний вертеп у складі акторів Київського муніципального театру ляльок, а самі малюки брали участь у передсвятковій новорічній анімації, де могли заспівати разом з професійними виконавцями старовинні пісні українського народу, після чого кожен отримав новорічний подарунок.

Журналіст КНК Медіа Наталя Мороцька поцікавилась деталями планування цього свята в організаторів. За словами заступника голови КМДА Ганни Старостенко, КМДА зібрала на святі близько 400 дітей з обмеженими можливостями, забезпечивши їх транспортом до Софійської площі. «Діти веселяться, спілкуються, катаються на гойдалках, отримують подарунки. Але головне тут те, що діти взаємодіють між собою, заряджаються святковою енергетикою — мені здається, що це саме той результат, якого ми очікували», — розповідає вона.

«Такий захід у столиці проводиться вперше, — розповідає журналістам knk.media директор Київського міського методичного центру закладів культури та навчальних закладів Ірина Чуніхіна. — Адже зазвичай новорічні свята для дітей з інвалідністю організують окремо від інших дітей і у приміщенні, оскільки йдеться про холодну пору року».

Діти з інвалідністю і без неї разом гуляли біля Головної ялинки країни, спілкувалися з клоунами, жонглерами, артистами і співаками.

Спонсорами дійства виступили КМДА, Компанія «Coca-Cola», Фонд Олени Пінчук «АнтиСНІД», Компанія «Монделіс Україна» (бренди «КОРОНА», MILKA, «ВЕДМЕДИК «БАРНІ» тощо) Департамент культури і Київський міський методичний центр закладів культури та навчальних закладів.

Організатори змушені були обмежити кількість запрошених дітей чотирма сотнями, оскільки на святі були й дітки на інвалідних візках, з ДЦП та з іншими особливостями, що потребують достатньої облаштованості локації. Процедуру запрошення дітей ініціювали через районні центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. З ними, власне, і узгоджували проведення заходу.

«Оскільки деякі з діток з обмеженими можливостями не ходять до школи, як мій син, то їм потрібно розвіюватись. Мені дуже приємно, що цього року для діток організували такий захід для спілкування між собою. Ми із сином ходимо на заняття до реабілітаційного центру Дарницького району, де нам і вручили запрошення на цю новорічну програму», — розповідає одна із мам — Наталя.

Савко Лілія

Комітет народного контролю +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*