Програма забезпечення інвалідів робочими місцями сьогодні майже не працює – Іваненко

1 28 3 8147213452 2. інвалідністю, інвалідів

1 28 3 8147213452 1Сьогодні в Україні фактично не діє програма забезпечення облаштування робочих місць для людей із обмеженими можливостями.

Про це 25 грудня в ефірі “5 каналу” повідомив голова громадського соціально-політичного об’єднання “Київська обласна асамблея інвалідів” Олег Іваненко.

“Проблема в тому, що сьогодні бізнесу, роботодавцю настільки важко, що додатково самостійно облаштовувати робочі місця для людей з інвалідністю їм фінансово дуже складно. Програма, яка працювала раніше, стосовно того, що Фонд соціального захисту інвалідів забезпечує облаштування робочих місць для людей з інвалідністю, сьогодні майже не працює”, – розповів він.

Іваненко повідомив, скільки в Україні мешкає людей із обмеженими можливостями, які здатні працювати: “За інформацією, яка в нас є, десь понад 2 млн людей з інвалідністю, з них приблизно 1,5 млн можуть працювати”.

Громадський активіст наголосив на тому, що в країні люди з інвалідністю перебувають у критичній ситуації, утім у новому бюджеті на 2016 рік не передбачено поліпшення умов проживання для них.

“5 канал”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*