В Івано-Франківську дівчата у візках збирають кошти на спорудження пандусів у громадських місцях

1 30 1 IMG 0604 2. пандусів

1 30 1 IMG 0604 1

28 грудня у приміщенні громадського ресторану “Urban Space 100″ відбувся унікальний мистецький проект “Такі різні – такі рівні”, організатором якого є ГО “Розвиток громади” спільно з благодійним фондом “Хребет”.

“Такі різні – такі рівні” — проект, у рамках якого люди з інвалідністю (візочники) самотужки намагаються зібрати кошти на спорудження пандусів у громадських місцях.

“Ми вирішили провести таку акцію для того, щоб люди бачили проблеми, безпосередньо проблеми міста, і щоб ці картини можна було в подальшому продати на аукціонах і у громадських місцях. Ми хочемо, щоб депутати бачили, що відбувається у місті. А за вилучені від продажу кошти ми хочемо придбати пандуси”, – каже Романов Олександр Романович, активіст ГО “Розвиток Громади”.

Ця акція вже проходила в осередках Львова та Львівської області. Слід зазначити, що у Львові кількість пандусів збільшилася, картини почали продаватися, їх виставляють на аукціонах, в ресторанах, картинних галереях.

“Люди приєдналися до нас, почули людей з обмеженими можливостями. З часом ми хочемо відкривати осередок цієї організації в Івано-Франківську. Проводити інші акції”, – додає Романов Олександр

В громадському ресторані “Urban Space 100″ картини малювали дівчата з обмеженими можливостями, які хочуть проявити себе у художньому ракурсі. Проте, будь-хто з відвідувачів міг долучитися до акції.

“Наша акція, як і будь-які інші акції, які ми плануємо у цьому руслі в майбутньому, спрямовані на те, щоб привернути увагу до того, що ми насправді рівні. Ніхто не знає, що може з ним трапитися завтра, і ми хочемо через прекрасне привернути увагу до того, що ми можемо жити і пересуватися на рівні”, – ділиться Христина Сирова, учасник акції “Творити прекрасне”.

Stanislavske.TV +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*