Олександр Лисенко: У Сумах створять унікальне відділення відновлювального лікування

1 04 4 1451469889 32573b 2. відділення

1 04 4 1451469889 32573b 1

У бюджеті 2016 року передбачено 250 тис. грн. на виготовлення проектної документації для створення комплексу відновлювального лікування на базі Сумської дитячої лікарні Святої Зінаїди.

Міський голова Олександр Лисенко та профільний заступник Степан Пак оглянули будівлю майбутнього відділення.

Нині тут знаходиться денний стаціонар, який може прийняти 40 пацієнтів. Діти отримують певний спектр процедур і потім батьки їх забирають додому. Ще 25 років тому тут практикували водолікування.

Як повідомив головний лікар дитячої лікарні Святої Зінаїди Олександр Ємець, згідно з майбутнім проектом у двоповерховій будівлі облаштують басейн, кабінети для фізіотерапевтичного та реабілітаційного лікування.

Нині на базі відділення функціонує унікальна спелеокамера (солева шахта), яка містить лікувальну сіль із озер Закарпаття – селища Солотвено. Камера допомагає лікувати бронхо-легеневі патології. Завдяки такому лікуванню зменшується медикаментозне навантаження на організм дитини, зменшується відсоток загострень, особливо це допомагає дітям, які мають хронічні патології.

Також планують придбати обладнання, яке допоможе лікувати дітей з інвалідністю та ДЦП, хворих з політравмами, що потребують реабілітації. Тут працюватимуть лікарі неврологи, кардіологи, ортопеди, пульмонологи, імунологи, фізіотерапевти.

«Діти нині не мають можливості в одному місті повністю отримати комплекс необхідних процедур, що додає незручності та витрат їх батькам. Ми вивчали досвід інших міст та областей України і хочемо створити унікальне відділення з широким спектром послуг. Є вже певні проектні напрацювання, які пройшли депутатську комісію», – додає Олександр Ємець.

За словами міського голови Олександра Лисенка, Суми позмагаються з іншими містами, аби отримати співфінансування за програмою Міністерства регіонального розвитку України.

«Порозуміння з Києвом є, наш депутатський корпус також підтримує цю ідею, адже дане відділення стане єдиним в України комплексом», – повідомив очільник обласного центру.

Муніципальний інформаційний портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*