Фахівці Петрівського районного центру зайнятості долучилися до участі у фестивалі «Повір у себе!»

1 12 2 59084 2. центру зайнятості

1 12 2 59084 1Мрія кожної людини – бути щасливою та бачити щасливими своїх дітей, зробити їхнє майбутнє безхмарним та світлим. Діти з інвалідністю – найвразливіша категорія, а їх виховання потребує особливого підходу.

Саме тому метою щорічного районного фестивалю «Повір у себе!», у першу чергу, є розвиток, підтримка творчих здібностей дітей та молоді з обмеженими фізичними можливостями, самоствердження та реалізація їхніх талантів, сприяння інтеграції в суспільство, а також привернення уваги громадськості до їхніх проблем.

Організатором даного заходу, який 2015 року пройшов на базі Петрівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, є районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. До участі в ньому долучились: голова районної державної адміністрації Сергій Завалій, заступник голови районної державної адміністрації Тетяна Панета, голова районної ради Тамара Сакара, а також фахівці районного центру зайнятості.

«Цей захід уже став традиційним для нашого району, – наголосив Сергій Завалій. – Він вкотре доводить, що навіть з обмеженими фізичними можливостями особа повинна вірити в себе й здатна досягти успіху». Заходи такого плану є гарним доповненням до цікавого дозвілля, дарують незабутні враження та емоції.

Під час фестивалю проходила виставка дитячих робіт, де були представлені вироби з бісеру, зв’язані гачком аплікації, малюнки, вишиті рушники, обереги з природнього матеріалу, які репрезентують творчі здібності дітей, неповторність душі та уяви кожної особи. Діти активно спілкувалися між собою, брали участь у виступах, майстернях, майстер-класах, екскурсіях.

У рамках заходу зі старшокласниками працювали фахівці районного центру зайнятості, які ознайомили їх з правилами вибору майбутньої професії, специфікою місцевого ринку праці, змістом державних програм соціального захисту й підтримки зайнятості зазначеної категорії громадян, пільгами щодо набуття ними вищої та професійної освіти, переліком навчальних закладів, які займаються професійною підготовкою осіб з інвалідністю, умовами вступу до них та ін.

На завершення заходу голова районної ради Тамара Сакара, зазначила, що забезпечення та реалізація прав і законних інтересів дітей, у тому числі й дітей-інвалідів, на гармонійний розвиток – першочергове завдання органів влади. Крім цього, вона наголосила на тому, що влада сьогодні дбає про умови життя цих дітей, аби ніхто не почувався забутим.

Т. Біденко, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Петрівського районного центру зайнятості

fakel.kr.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*