Вінниччина першою в Україні реалізовуватиме проект взаємодії між новою поліцією і населенням, яке має інвалідність, по формуванню інклюзивного суспільства

1 15 5 0 2. інвалідність

1 15 5 0 1

13 січня у прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації відбулась прес-конференція, присвячена початку реалізації проекту ГО «Паросток» «Нова поліція + громада=безпека та розвиток Вінницького регіону», спрямованого на сприяння впровадженню нових принципів правоохоронної діяльності Вінниччини, побудові партнерства і взаємодії між поліцією і населенням, у тому числі населенням, яке має інвалідність.

«Проект реалізується Вінницькою міською громадською організацією соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді “ПАРОСТОК” за підтримки МФ «Відродження,- повідомила голова ГО «ПАРОСТОК» Ірина Саранча. – Населення очікує від нової поліції професіоналізму та високого рівня толерантності. Особливої уваги заслуговує толерантне поводження з вразливими групами населення, які потребують підвищеної уваги та додаткового захисту своїх прав з боку поліції. До таких груп відносяться представники внутрішньо переміщених осіб, люди з фізичними або психічними порушеннями, люди похилого віку та діти. Поліція повинна бути одним із ініціаторів загальнодержавного процесу соціальної адаптації вищезазначених вразливих категорій населення».

Учасники прес-конференції обговорили шляхи реалізації проекту «Нова поліція + громада=безпека та розвиток Вінницького регіону», зокрема, питання доступності.

«В рамках реалізації даного проекту ми проводитимо моніторинг на доступність поліцейських дільниць не лише у Вінниці, але і в Калинівці, Літині, Жмеринці, Козятині, Барі, Липовці, Іллінцях , Гайсині, Немирові і Хмільнику. Наша мета – показати, де потрібна доступність, оскільки є багато організацій, які готові це фінансувати. Це не є критика, лише намагання через конструктивний діалог зробити послуги якісними і доступними»,- підкреслила Ірина Саранча.

Начальник сектору зв’язків з громадськістю УМВС, підполковник міліції Ганна Олійник подякувала активістам ГО «ПАРОСТОК» за ініціативу та висловила готовність до співпраці: «Реформа МВС – це не тільки зміна назви. Поліцейська структура має стати сервісною службою для населення. Люди мають почуватись захищеними, в т.ч. люди з інвалідністю».

Вона також зазначила, що в законі про поліцію прописана нова норма, якої раніше не було – надання допомоги як домедичної, так і медичної, людині, що опинилася в скрутній ситуації. Тож в управлінні поліції будуть визначати коло тих працівників та підрозділів, які найбільше спілкуються з населенням: патрульна поліція, дільничні. Для них будуть проводитись курси жестової мови та розроблятиметься кишеньковий словник жестів, аби поліцейський, у разі потреби, швидко міг ним скористатися, зрозуміти та надати допомогу людям, які розмовляють мовою жестів.

Нова поліція повинна бути одним із ініціаторів загальнодержавного процесу соціальної адаптації вразливих категорій населення.

Тож метою проекту є сприяння впровадженню нових принципів правоохоронної діяльності Вінниччини, побудові партнерства і взаємодії між поліцією і населенням, у тому числі населенням, яке має інвалідність шляхом проведення інформаційно-просвітницької та моніторингової діяльності, спрямованої на формування пріоритетів поліцейської діяльності, орієнтованих на громаду Вінниччини.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА

Вінницька ОДА +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*