Старт Всеукраїнської Акції «Соціальні послуги – для людей з інтелектуальними порушеннями»

1 18 6 Akcia-foto 2. інвалідів, інтелектуальними порушеннями

1 18 6 Akcia-foto 115 січня 2016 року стартувала Всеукраїнська Акція «Соціальні послуги – для людей з інтелектуальними порушеннями».

В Акції беруть участь 62 громадські організації із 18 регіонів України. У Києві – це “Школа Життя”, БТ “Джерела. У Київській області – Фонд допомоги інвалідам “Добродій”, у Вінницькій області – “Асоціація захисту та допомоги інвалідам “Відкриті серця”, у Дніпропетровській області – ГО “Ангел дитинства”, у Донецькій області ГО “Щире серце”, у Житомирській області центр реабілітації “Промінчик” у Хмельницькій області – Фонд соціального захисту та реабілітації інвалідів, у Львівській області товариство захисту дітей-інвалідів “Надія” та ще багато інших організацій. Щоденно, до акції долучаються різні громадські організації з усіх куточків України.

Організатор Акції – ВГО «Коаліція захисту прав інвалідів та осіб з інтелектуальною недостатністю».

Мета Акції: заявити про потребу у соціальних послугах для осіб з інтелектуальними порушеннями – довести її пріоритетність – вимагати кошти на соціальні послуги, зокрема, на закупівлю соціальних послуг від недержавної організації (соціальне замовлення).

За словами виконавчого директора ВГО «Коаліція захисту прав інвалідів та осіб з інтелектуальною недостатністю» Раїси Кравченко: “На сьогодні думку тих, кому соціальні послуги недоступні, не запитують. Влада без визначає, кому соціальні послуги оплатити, кому ні – чия біда «пріоритетніша». Замкнене коло: ви не заявляєте про свою потребу, значить її не існує, кошти для неї планувати не треба. Цього року ситуація погіршилася: в державному бюджеті (національний рівень) кошти на соціальні послуги не заплановані, їх планують громади, а громади стали біднішими. Ми маємо захистити права людей з ІН та їхніх родин на забезпечення якісних і доступних соціальних послуг, які дійсно відповідають їхнім потребам і які гарантовано пунктом 2А статті 28 ратифікованої в Україні Конвенції про права інвалідів ООН. Також акція допоможе виявити спроможності держави визначити і задовольнити потреби населення певного населеного пункту в соціальних послугах.”

У межах Акції батьки пишуть індивідуальні заяви до місцевого управління соціального захисту про потреби особи з інтелектуальними порушеннями. Заповнена Вами заява разом з іншими будуть зібрані недержавною організацією, членом якої Ви є, заяви будуть спільно подані до місцевого управління соціального захисту. ВГО «Коаліція» збере цифри по всій Україні і офіційно подасть вимогу планувати кошти на соціальні послуги для наших дітей з ІП. Кожна організація у своїй громаді буде добиватися визнання пріоритетними потреб саме наших дітей з ІП, буде добиватися від місцевих депутатів коштів на оплату необхідних соціальних послуг. Тільки разом ми зможемо добитися кращих послуг для своїх дітей з інтелектуальними порушеннями!

Довідка

ВГО «Коаліція захисту прав інвалідів та осіб із інтелектуальною недостатністю» створена батьками і матерями для переговорів з національною владою про державну допомогу нашим дітям, усього нас – 18 тисяч сімей зі 116 організацій, ці організації надають послуги близько 13 тисячам осіб і сімей, два роки тому, перед кризою, отримувачів послуг наших недержавних організацій було на 5 тисяч більше.

Контакти

ВГО «Коаліція захисту прав інвалідів та осіб з інтелектуальною недостатністю»
Олена Царенко – 097 456 29 80

501-52-92 / 067-659-29-36
М.Київ. вул. Шота Руставелі. 39/41. оф. 814

Юлія Клепець

Фото: http://inteldisabilities-coalition.kiev.ua/

Ресурсний центр ГУРТ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*