У ресторані, з якого вигнали хворого на ДЦП, вчать обслуговувати людей з особливими потребами (ВІДЕО)

1 16 2 14595412373 2. особливими потребами

Після інциденту з хворим на ДЦП Романом Кисляком у львівському ресторані «Vapiano» почали майстер-класи для офіціантів. Як надавати послуги людям з особливими потребами – розповідали Роман зі синдромом Дауна і керівник центру «Емаус», повідомляє “Zaxid.net”.

«З повагою, бо спочатку є повага до Бога, а потім до ближнього», – розповів Роман, який має синдром Дауна.

«Перш за все, щоб були рівні стосунки, що ми не є вищими чи іншими за них, треба бути природними», – зазначила керівник центру духовної підтримки осіб з особливими потребами Крістіна Англєс д’Оріак.

Також варто бути неквапними, аби вас легше було розуміти, і не боятись, адже люди з особливими потребами дуже добре відчувають психологічний стан співрозмовника.

Офіціанти запевняють, що урок засвоїли.

«Такі навчання потрібні, треба їх [людей з особливим потребами] поважати, допомагати, тому я думаю, що такий випадок більше не повториться ніколи», – розповів офіціант Роман.

У Львові вчитимуть толерантності не лише в ресторанах, а й в будь-яких закладах громадського харчування.

Нагадаємо, 30 січня з львівського ресторану «Vapiano» офіціант вигнав Романа Кисляка, чоловіка з ДЦП. Після цього розгорівся великий скандал. Слова Романа Кисляка про те, що він «тягар для суспільства і не хоче жити» вразили десятки тисяч людей. Люди обурювались у соцмережах, почали пропонувати допомогу, а на каву Романа запросила навіть дружина президента Марина Порошенко.

Роман журналістам Телеканалу 24 розповів, що до Києва поїде, а ще чоловік започаткував всеукраїнську акцію ‪#‎накавуздругом, аби люди з особливими потребами змогли посидіти на каві з кожним.

Христина Шевченко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*