На переобладнання санаторіїв Харківщини відповідно до потреб інвалідів спрямують 800 тис. грн

1 02 2 thumb-newsDocument-2. інвалідів

1 02 2 thumb-newsDocument-1Про це йшлося на засіданні Обласного комітету із забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

У 2016 році на проведення санаторно-курортного лікування інвалідів загального захворювання та інвалідів з дитинства у санаторних закладах області Програмою соціального захисту населення Харківської області на 2016-2020 роки передбачено 12 млн грн.

Втім, наразі значна частина санаторних закладів області не обладнана засобами безбар’єрного пересування.

Зокрема, під час засідання виступили керівники санаторіїв «Курорт «Березівські мінеральні води», «Роща», «Високий» та «Ялинка». Вони повідомили, що заклади вже зараз готові надавати послуги з оздоровлення особам з інвалідністю, але для цього приміщення необхідно обладнати безбар’єрними засобами.

На обладнання санаторіїв відповідно до потреб пацієнтів з інвалідністю в цьому році спрямують 800 тис. грн. Відповідні роботи в санаторіях «Курорт «Березівські мінеральні води», «Роща» та «Ялинка» планують завершити до 1 червня.

Виконати роботи в санаторії «Високий» наразі немає можливості, оскільки його приміщення розташовані в будівлях, які є пам’ятками архітектури і не можуть бути реконструйовані.

Харківська обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*