Напередодні Великодніх свят незрячі дітки зі всієї України отримали дарунки – збірку творів рельєфно-крапковим шрифтом

1 23 5 1111 2. незрячих

Збірку, до якої увійшли три книжечки різних авторів – скоромовки, «Сімейка» Ігоря Калинця та «Чап-чалапу, гусоньки» Оксани Кротюк – розіслано усім спецшколам-інтернатам для незрячих дітей (Львів, Київ, Одеса, Харків, Мукачеве, Слов’янськ), усім обласним універсальним науковим бібліотекам України, спеціалізованим бібліотекам УТОС всіх областей, а також за адресою проживання тих незрячих малюків, які навчаються поза межами спецшкіл-інтернатів, тобто на інклюзивній або індивідуальній формах. Опублікував збірку шрифтом Брайля Львівський обласний осередок ГО «Українська спілка інвалідів – УСІ» в рамках реалізації проекту «Інклюзія незрячих дітей шкільного віку», підтриманого БО «Фонд родини Нечитайло».

У такий спосіб ініціатори проекту забезпечили усіх дітей з вадами зору рельєфно-крапковою літературою. Раніше вільний доступ до книги мали лише ті діти, які навчались у спеціальних школах-інтернатах, а також члени УТОС. Всі інші були обмежені у доступі до адаптованої для незрячого книги або ж не мали його взагалі.

Львівські публічні бібліотеки також почали отримувати збірку, надруковану рельєфно-крапковим шрифтом. Це, зокрема, медіатека на вул. Мулярській, сенсотека на вул. Уласа Самчука, обласна універсальна наукова бібліотека на пр. Шевченка, обласна дитяча бібліотека на вул. Винниченка.

Організатори проекту вже отримали перші відгуки від батьків і незрячих малюків.

«Радіємо, що публічні бібліотеки України, які раніше обслуговували винятково зрячих читачів, тепер відчинили двері й для незрячих шанувальників книги», – зазначила виконавчий директор Львівського обласного осередку ВГО «Українська спілка інвалідів – УСІ», засновник всеукраїнського концертного проекту «Відчинилося життя» Оксана Потимко.

Марія Демчина

Львівська міська рада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*