Чернівчанка мріє відкрити Центр іпотерапії (ВІДЕО)

1 27 2 1461597121 bezymiannyie 1 2. особливими потребами, іпотерапії

1 27 2 1461597121 bezymiannyie 1

Там зможуть безкоштовно займатися дітки з особливими потребами

Чернівчанка Галина Родигіна уже не один рік мріє відкрити у нашому місті Центр іпотерапії з безкоштовними заняттями для дітей з особливими потребами. А біля нього – маленький екопарк зі свійськими тваринами. Жінка з дитинства любить коней і більше семи років займається іпотерапією на волонтерських засадах.

1 27 2 1461596795 g1 2

Допомогти із таким Центром готові волонтери, проте існує єдина проблема – відсутність спеціального критого приміщення для занять протягом всього року. Зараз сеанси проводять лише тоді, коли надворі хороша погода.

1 27 2 1461596715 g 3

Галина Родигіна пропонує використати під ділянку земельну частку, яка розташована поруч із її будинком. Власником землі є міська рада.

Тож чернівчанка зареєструвала електронну петицію на сайті міської ради із проханням виділити земельну ділянку для Центру іпотерапії, де будуть проводити безкоштовні сеанси для хворих дітей.

1 27 2 1461597212 ggeq 4

У Чернівцях та області з кожним роком зростає кількість дітей з порушеннями опорно-рухового апарату чи з діагнозами: ДЦП, аутизм, синдром Дауна. Ефективними в таких випадках є лікувальні сеанси їзди на конях – іпотерапія. Проте через дороговартісність таких процедур мало кому вони доступні. Наразі Центр іпотерапії з безкоштовними заняттями для дітей, які мають особливі потреби, готова відкрити Галина Родигіна. Вона займається іпотерапією на волонтерських засадах більше 7 років, а конярством – з дитинства. Основна проблема – відсутність спеціального критого приміщення для занять протягом всього року. Зараз сеанси проводять лише тоді, коли надворі хороша погода. Поруч з будинком Галини Родигіної та конюшнею знаходиться занедбана ділянка, власником якої є міська рада. Саме її можна було б використати для будівництва приміщень Центру іпотерапії. До зведення комплексу готові долучитися волонтери з усіх куточків Чернівців, але першим кроком у цій справі має бути виділення земельної ділянки міською радою. Наголошуємо на тому, що для всіх дітей з особливими потребами заняття іпотерапією є і будуть безкоштовними! Просимо всіх небайдужих підтримати петицію, – ідеться у зверненні.


Чернівецький Промінь

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*