Цьогоріч Львівщина вперше долучиться до V Міжнародної зустрічі людей з обмеженими можливостями у Меджугор’є, Боснії та Герцоговині

1 23 6 30349-1u 3. обмеженими можливостями, інвалідністю, інвалідів

З 8 до 12 червня відбудеться V Міжнародна зустріч людей з обмеженими можливостями у Меджугор’є, Боснії та Герцоговині. Цьогоріч Україна вперше долучиться до зустрічі. Зокрема, 8 червня до Меджугор’є вирушать 100 львів’ян з інвалідністю різних нозологій під супроводом священиків і монахинь.

Міжнародна зустріч передбачає семінар з обміну досвідом, підвищення самооцінки, тематичні майстер-класи, лекції з презентацією історій успіху і яскравих життєвих історій людей з інвалідністю, чиї імена стали знаковими в XIX – XX ст. Запланована релігійна програма, зокрема відвідини церкви Св. Якова і Хресну дорогу на гору Крижевац, де зафіксована об’ява Діви Марії. Також презентуватимуть кожну країну-учасницю акції – розповідатимуть про найкращі досягнення людей з обмеженими можливостями і владу, яка допомагає рухатись у цьому напрямку.

Автобуси стартуватимуть 8 червня о 8.00 від вул. Винниченка, 16 (збір з 7.00). Делегацію супроводжуватимуть священики УГКЦ і монахині.

Організовує поїздку Львівське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів та ГО «Воскресіння». Фінансову підтримку надав туроператор «Гал-Круїз». Львівський обласний осередок ГО «Українська спілка інвалідів – УСІ» висловлює вдячність і Почесному консулу Угорщини Ларисі Малех.

«Сподіваємось, що неординарна подорож до Боснії та Герцоговини, яка вперше організовується для такої великої кількості осіб з інвалідністю, дозволить не лише гідно презентувати Україну в Європі на рівні “особливої” категорії людей, але й спричинить нові бачення та ідеї в середовищі людей з обмеженими можливостями. Наразі ми висловлюємо щиру подяку Галині Мисаковець, Ірині Маскаль, Ларисі Малех за неймовірні зусилля, які завершились успіхом і відкрили шлях у Європу сотні “особливих” мандрівників», – зазначає Оксана Потимко, виконавчий директор Львівського обласного осередку ГО «Українська спілка інвалідів – УСІ».

Медіастар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*