Паломництво людей з інвалідністю

1 05 4 320316 big 2 2. людей

1 05 4 320316 big 2

З благословення нашого Владики, архієпископа Житомирського і Новоград-Волинського Никодима поїздки до Почаєва на Романівщині організовують нерідко. Але ця особлива тим, що можливість відвідати святі місця отримали люди з інвалідністю (загалом близько 40 чоловік). Ініціатором такого паломницького вояжу стала громадська організація «Глорія», яка об’єднує інвалідів, що проживають на території району, і зокрема її керівник Олександр Гаврилюк. Вчитель за професією, він вже багато років прикутий до візка, але працює, займається громадською роботою, постійно старається долучати до активного життя людей, котрі через обмежені функціональні можливості замикаються у своєму домашньому світі.

Диякон Свято-Успенської церкви смт Романів Петро Степанюк завчасно вирішив питання облаштування та нічлігу на території святої Почаївської Лаври. Давав духовні поради вірянам, а також допомагав нести їхні речі. Адже навіть у комфортабельному автобусі багатьом учасникам поїздки було дуже непросто. Отець Петро подбав про те, щоб люди, котрі мають проблеми зі здоров’ям, побували на богослужінні у Почаївській Лаврі та відвідали інші святі місця.

Особливу радість принесла купіль в благодатному озері святої Анни. Людей, котрі не змогли цього зробити самостійно, до води несли на руках. Надовго залишаться в пам’яті особливі враження, які отримали наші паломники, побувавши на Скиті.

Поїздка в Почаїв укріпила духовні й тілесні сили, додала віри та життєвої снаги хворим. Сила характеру яких може служити прикладом для людей фізично здорових.

1 05 4 320316 big 1

Прес-служба Романівського благочиння

Житомирська Єпархія

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*