Побачити серцем

1 26 2 stories.content.2016.08 2016.23.00 1 2. інваліди

1 26 2 stories.content.2016.08 2016.23.00 1

Кілька років поспіль в Успенський піст із допомоги Ковельсько–Воскресенського благочиння інваліди зору районних та міських територіальних організацій УТОС мають можливість відвідати святі місця Почаївської лаври.

І цього року 15-16 cерпня Ковельські Утосівці у супроводі протоієрея Юрія Кацюка, разом з незрячими Ратнівщини, м. Горохова, Нововолинська, Любомля, Камінь–Каширська, Маневич, звершили дводенне паломництво до Почаївських святинь: були учасниками богослужінь, приклалися до чудотворного образу та стопи Божої Матері, а також до мощей преподобних Іова та Амфілохія.

Кожен з шести автобусів незрячих паломників супроводжували священики, які турбувались про дисципліну та злагодженість ввірених їхній опіці паломників. А також допомагали підготовитись до Богослужіння та святих таїнств.

З вищезазначених районів до Покровської церкви м. Луцька з’їхалось 284 православних Утосівців щоб разом з владикою Ніфонтом помолитись перед відповідальною подорожжю.

Інваліди відвідали Свято-Духівський скит, та скит святої праведної Анни, де бажаючі занурилися в цілющу воду святого джерела. Учасники подорожі приступали до святих таїнств сповіді та причастя. Під час звершення акафісту Божій Матері незрячі приложилися до Її чудотворного образу, й кожен пропускав крізь своє серце прохання з акафісту: «Радуйся сліпих прозріння і кривих зцілення».

Особливо приємно відзначити гостинність з якою кожного року приймають Почаївські насельники паломників з вадами зору: дають вечерю, організовують нічліг, а вранці після Літургії підкріпляють наші тіла смачним сніданком.

У православних християн є хороший звичай привезти щось на пам’ять з святого місця. Адже паломник, в первинному значенні цього слова, це та людина, яка подорожуючи до святих місць Єрусалима та прилеглих до нього територій привозить з відти пальмову вітку. Звершуючи паломництво до святині, незрячі та інваліди зору привезли з Почаєва святу воду, просфору, іконку, та найважливіше ще і ще раз сподобились відчути та побачити серцем велич та красу місця яке відвідала Пресвята Богородиця, залишивши для всіх свій святий слід.

Від імені інвалідів зору голова Ковельської ТПО УТОС Світлана Федорівна Осійчук щиро дякує підприємцю Богдану Миколайовичу Фалюшу за наданий автобус, та водію Володимиру за чуйне та доброзичливе ставлення до людей з особливими потребами. Адже з їхньої допомоги Ковельські Утосівці отримали великий духовний заряд, який буде живити їх та надавати духовний орієнтир у їхньому непростому житті.

Проявляючи турботу до знедолених, а в данному випадку до сліпих, християнин сподобляється великої благодаті, адже допомагає тим про кого особливо турбується Бог, і проявляючи любов сам стає ближче до Творця.

1 26 2 stories.content.2016.08 2016.23.01 2

1 26 2 stories.content.2016.08 2016.23.02 3

1 26 2 stories.content.2016.08 2016.23.03 4

Ковельсько–Воскресенське благочиння
настоятель храму Різдва Божої Матері с. Білин
прот. Юрій Кацюк

Офіційний сайт Володимир-Волинської єпархії Української Православної Церкви

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*