Запоріжці з обмеженими можливостями долучаються до суспільного життя

1 28 4 foto 1 2. обмеженими можливостями, інвалідів

1 28 4 foto 1

У рамках всеукраїнської програми «Сприяння розвитку громадського руху осіб з обмеженими можливостями в Україні» в області розпочато триденний інформаційний семінар на тему: «Місто – без бар’єрів та залучення осіб з інвалідністю до суспільного життя». У його роботі взяла участь заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко.

– Інваліди або ж люди з обмеженими можливостями, як прийнято називати цю категорію людей у Європі, є повноцінними членами суспільства. Однак часто їх права порушуються більше, ніж права інших людей. На жаль, останнім часом через велику кількість постраждалих бійців чисельність інвалідів зростає. Всі категорії постраждалих людей потребують допомоги та особливої уваги. Запорізькою обласною державною адміністрацією проводиться постійна робота щодо забезпечення безперешкодного доступу маломобільних груп населення до об’єктів громадського та цивільного призначення. Останнім часом ця робота активізувалася, – зазначила Зінаїда Бойко.

Посадовець повідомила, що цього року планується придбати 10 одиниць транспорту, який буде доступний для інвалідів. Крім цього, активізовано роботу з установлення світлофорів з пристроями зі спеціальними звуковими сигналами для людей із вадами зору. Також триває робота щодо встановлення пандусів у житлових будинках.

За інформацією директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ігоря Мещана, наразі в області налічується 122 тис. осіб з вадами, що становить близько 6,7% населення регіону.

– Це досить велика кількість. Наприклад, у 2007 році в області було 90 тис. інвалідів. Ця сумна статистика зростає кожного року. Для підтримки інвалідів цього року з обласного бюджету виділено майже 230 тис. грн.. Кошти спрямовані на забезпечення гідних умов для людей з особливими потребами, придбання технічних засобів реабілітації, медичного обслуговування. Також вагома допомога їм надається різноманітними громадськими організаціями та благодійними фондами. Координуючи зусилля влади та громадськості, тільки разом ми зможемо створити гідні умови для інвалідів. Усі звернення ми опрацьовуємо та вирішуємо кожне питання окремо, – зазначив Ігор Мещан.

1 28 4 foto 2

1 28 4 foto 3

1 28 4 foto 4

1 28 4 foto 5

1 28 4 foto 6

1 28 4 foto 7

Управління у справах преси та інформації

Запорізька обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*