Інклюзивна Україна 2019

Інклюзивна Україна 2019. інклюзивна україна 2019, київ, виставка, конференція, інвалідність

Заступник начальника управління освіти і науки Новоград-Волинської міської ради Гончарук Т.В. і директор КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» міської ради Борис Н.П. з 21 по 22 листопада 2019 року взяли участь у Всеукраїнській конференції «Побудова інклюзивного простору», яка пройшла в м.Києві в рамках спеціалізованої виставки інклюзивного обладнання, технологій та устаткування для людей з інвалідністю «Інклюзивна Україна 2019». Серед запрошених учасників були представники місцевих органів влади та громадських організацій, які працюють в сфері надання послуг особам з особливими потребами.

Під час конференції працювали сесії-круглі столи, за якими обговорювалися актуальні питання інклюзивності, як нової концепції для сучасної України, адаптації та забезпечення рівних можливостей для людей з інвалідністю, інклюзивного дизайну, безбар’єрного простору, громадського транспорту, кроки щодо популяризації концепції інклюзивності у суспільстві. Було зазначено, що сучасні громади мають розвиватися на засадах включення та інклюзивності в широкому розумінні цього поняття: підтримувати людей з інвалідністю, стимулювати створення безбар’єрного простору, створювати нові реабілітаційні центри, вирішувати проблеми дозвілля для дорослих та дітей з інвалідністю, інтегрувати у суспільне життя людей з порушенням зору, слуху, опорно-рухового апарату.

Всі учасники конференції ознайомилися з найкращою продукцією та рішеннями для осіб з інвалідністю: медичним, спортивним, дидактичним та реабілітаційним обладнанням щодо організації освітнього простору Нової української школи, в тому числі корекційними засобами навчання, також спеціалізованим транспортом для перевезення людей на інвалідних візках, смарт-технологіями в сучасній реабілітації, тактильною продукцією для людей з порушеннями зору.

Управління освіти і науки міської ради

Офіційний сайт Новоград-Волинської міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*