Програма обміну майбутніх лідерів ФЛЕКС

1 24 s25838498 1. flex, обмеженими можливостями

Програма обміну майбутніх лідерів (FLEX) – це програма для учнів загальноосвітніх шкіл десяти країн співдружності незалежних держав (СНД) – Євразії, яка фінансується урядом Сполучених Штатів. Програма надає школярам стипендії, які дають їм змогу подорожувати до Сполучених Штатів, навчатися в американській школі протягом одного академічного року і проживати у американській приймаючій родині.

В Україні FLEX працює з 1993 року. Щороку близько 300 фіналістів їдуть до Сполучених Штатів. Конкурс проводиться організацією Американські Ради з міжнародної освіти за підтримки Міністерства Освіти України.

Програма FLEX намагається надати можливість взяти участь у тестуванні усім бажаючим школярам, які відповідають критеріям відбору, а також школярами з обмеженими фізичними можливостями. З часу заснування програми у 1993 році, більше 240 школярів з Євразії з вадами зору, слуху, руховими та іншими обмеженнями стали учасниками програми FLEX.

Усі учасники FLEX мають можливість навчитися краще розуміти інші культури, покращити свої уміння і самооцінку, отримати нові мовні навички, розширити свої кар’єрні можливості та ін. Навчання за кордоном може стати досвідом, який змінить Ваше життя, стане шляхом до незалежності, Ви маєте можливість навчитися долати перешкоди і труднощі.

Учні із обмеженими можливостями, які стали фіналістами програми FLEX, беруть участь у тижневому семінарі з навичок самостійності в місті Юджин, штат Орегон, в кінці липня, перед тим, як подорожувати до своїх американських родин. Семінар у Юджині організовує Mobility International, USA (MIUSA), організація, яка є лідером в США з питань прав людей з обмеженими можливостями. Семінар MIUSA включає:

– Інтерактивні заняття про життя в США для людей із обмеженнями, включно з правами та можливостями у освіті та громадській активності;

– Заняття на розвиток лідерства, роботи в команді та навичок вирішення проблем;

– Планування дій для досягнення коротко- і довготермінових цілей протягом року в США.

Організація Американської Ради з Міжнародної освіти повідомляє, що вже відомі імена цьогорічних переможців відбіркового конкурсу програми FLEX. З інформацією щодо вимог та дат тестування програми FLEX, яке розпочнеться восени 2012 року, Ви зможете ознайомитись у кінці серпня 2012 року.

Детальніше про програму можна дізнатися на сайті: http://www.americancouncils.org.ua/uk/pages/7/flex.html

Антонович Вікторія

INVAK.INFO

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*