У Черкаській школі працює клас для хворих на ДЦП (ВІДЕО)

1 02 85632. клас, хворих на дцп

Вдалий експеримент в одній із Черкаських шкіл. Уже п’ятий рік там працює клас для малюків, хворих на Дитячий церебральний параліч. Його відкривали як експериментальний, але тепер і вчителі, і батьки точно знають – результат того вартий. Більше розкажуть наші кореспонденти.

Це звичайний урок математики у звичайній школі, але для незвичайних дітей.

У цей клас інклюзивної освіти ходять троє учнів, хворих на ДЦП. Пересуватися самостійно такі дітки не можуть, і зазвичай навчаються лише вдома. Щоб малі не відчували себе відірваними від світу, для них п’ять років тому і відкрили цей клас.

Оксана Ільїна, мама учня:

– Моя дитина знає, що таке шкільний дзвоник, що таке урок, що таке клас… це дуже велике чудо.

В учнів інклюзивного класу своя навчальна програма. Діти займаються лікувальною фізкультурою, навантаження із загальних предметів – для них менше. Але під час перерви їх майже не відрізнити від звичайних школярів.

Тетяна Харитонова, психолог Черкаської спеціалізованої школи №3:

– Інклюзивна освіта дає можливість дітям спілкуватися взаємодіяти і це досвід, який не можна порівняти ні з чим. Для соціуму така форма навчання взаємодії не менш важлива – це дає нам моральність, якої в нашому суспільстві давно вже немає.

Цей клас поки що єдиний у Черкасах. Його відкривали як експериментальний. Викладачі інших шкіл кажуть: такі класи мають бути в усіх навчальних закладах. Адже дітей, хворих на ДЦП у місті кілька сотень.

Станіслав Кухарчук, Павло Тимошенко, Новини, телеканал “Інтер”, Черкаси

Подробности-ТВ

1 реплік к “У Черкаській школі працює клас для хворих на ДЦП (ВІДЕО)”

  1. Наталія :

    Де можна знайти матеріали на уроки з дітьми ДЦП 1 -2 клас

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*