У Донецькому регіоні активно розвивається інклюзивна освіта

1 18 8-a9df-e419e32458b5 1. дітей, освіти

Питання інклюзивної освіти дітей з особливими фізичними потребами в умовах загальноосвітнього простору дошкільних навчальних закладів обговорювали 14 березня, на засіданні регіональної школи новаторства керівників і педагогічних працівників.

У засіданні взяли участь заступник голови Донецької облдержадміністрації Тамара Лук’янчук та начальник управління освіти і науки Донецької облдержадміністрації Юрій Соловйов.

Відкриваючи засідання, Юрій Соловйов зазначив, що сучасні умови висувають нові вимоги до кваліфікації фахівців. На сьогоднішній день педагог нового типу – це дослідник і експериментатор, який шукає нові підходи в освітньому і виховному процесі, в тому числі і для дітей з обмеженими фізичними можливостями.

Реалізуючи державну політику щодо забезпечення рівноправного доступу до якісної освіти дітей, з особливими фізичними потребами, Донеччина робить прогресивні кроки. Для дітей з вадами фізичного та психічного розвитку в області вже функціонують 22 дошкільних навчальних заклади компенсуючого типу, які відвідують 1642 дитини. У 329 дошкільних навчальних закладів комбінованого типу працюють 773 груп спеціального призначення, в яких навчаються 14519 дітей.

У своїй доповіді «Інклюзивна освіта: регіональний аспект організації і управління», Тамара Лук’янчук розповіла, про те, що вже зроблено в області і що належить зробити, щоб форми інклюзивної освіти розвивалися, і приносили позитивний результат.

Також заступник губернатора зазначила, що рівноправний доступ до якісної освіти повинна мати кожна дитина. І регіональна влада сприятиме тому, щоб якісною освітою були охоплені всі діти, в тому числі і діти з обмеженими фізичними можливостями.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Донецька обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*