На Буковині створюються умови для навчання і виховання дітей з особливими освітніми потребами

1 17 ychni 2. особливими освітніми потребами

  1 17 ychni 116 грудня під час апаратної наради директор департаменту освіти і науки, молоді та спорту Чернівецької обласної державної адміністрації Михайло Бауер доповів про надання освітніх послуг дітям з особливими потребами, дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування.

«В області функціонують 4 спеціальні дошкільні навчальні заклади для дітей з вадами зору, мови, розумово відсталих та з порушенням опорно-рухового апарату, у яких виховуються 309 дітей, з них 27 дітей-інвалідів, – зазначив Михайло Бауер. – 99 дітей з особливими освітніми потребами відвідують дошкільні навчальні заклади загального розвитку, а у дошкільних закладах комбінованого типу створено 38 спеціальних груп, у яких виховується 1 тис. 265 дітей з особливими потребами».

Директор департаменту також повідомив, що в області функціонують 7спеціальних навчальних закладів для дітей з особливими освітніми потребами – 1 спеціальна школа, 5 спеціальних шкіл-інтернатів, 1 навчально-реабілітаційний центр, у яких навчається 976 дітей. На індивідуальній формі навчається 561 дитина, яка потребує корекції фізичного та розумового розвитку, а 578 дітей з особливими освітніми потребами інтегровані в загальноосвітні навчальні заклади області. «Інклюзивне навчання впроваджено у 41школі – відкрито 59 класів, в яких навчаються 85 учнів, у тому числі 27 дітей-інвалідів», – сказав Михайло Бауер.

Станом на 1 грудня цього року у 434 загальноосвітніх навчальних закладах навчається і виховується 969 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Загалом у нинішньому навчальному році в області працює13 шкіл-інтернатів та Оршівський дитячий будинок, в яких навчається 2 тис. 181 учень.

Чернівецька обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*