Відкритий університет розвитку людини “Україна” (ВІДЕО)

1 17 YniversutetUkraina 2. особливими потребами

  1 17 YniversutetUkraina 1Полегшити життя людям з особливими потребами, принаймні в освіті, намагається Відкритий університет розвитку людини «Україна». Тут на дистанційній формі навчання здобувають освіту чимало прикарпатських юнаків та дівчат. Вони разом з іншими студентами днями мали змогу подякувати рідному вишу та усім викладачам за знання. Адже заклад відзначив свій 15-річний ювілей.

Університет «Україна» єдиний навчальний заклад на Прикарпатті відкритий для молоді неоднакового рівня підготовки, соціальних можливостей і різного стану здоров’я. За трьома спеціальностями, а це — видавнича справа і редагування, правознавство та інженерія тут мають змогу навчатися юнаки та дівчата з особливими потребами.

Григорій Кіт, директор ІФФ ВМРоЛ «Україна»: «Вони у нас займаються за індивідуальними програмами, за кожним з них закріплений викладач, який не тільки через інтернет зв’язується з ними, а й два рази в тиждень спілкується безпосередньо і проводить не тільки навчання, а й таку психолого-педагогічну роботу».

Студентам університету «Україна,» які здобувають освіту на дистанційній формі видається навчальний план, повний набір підручників. За спеціальною системою вони здають також заліки та екзамени. Молоді люди навчанням в університеті задоволені. Кажуть, тут вони мають можливість здобути знання, а згодом працевлаштуватися.

Ірина Оберемко, студентка університету: «Мені потрібно навчання, щоб отримати освіту і я хочу бути повноцінним членом суспільства. Кожна людина має право на освіту і на повноцінне життя».

Наразі Університет «Україна» залишається єдиним закладом в державі, де інваліди можуть здобути освіту за дистанційною формою навчання. Нині вишу 15 років. За цей час університет закінчило близько півтори тисячі студентів, з яких 127 з особливими потребами.

Григорій Кіт: «Серед наших студентів є дуже багато спортсменів, які нагороджені державними нагородами. Є багато учасників художньої самодіяльності. Багато серед них, здобувши освіту, захистили кандидатські, докторські дисертації».

15 років термін невеликий, каже директор закладу Григорій Кіт. Тому попереду ще чимало задумів, які потрібно втілити в життя. Вже найближчим часом тут планують збільшити кількість спеціальностей та зміцнити матеріально-технічну базу.


ОТБ «Галичина»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*