У Рівному розпочнуть роботу комп’ютерні курси для незрячих

1 05 3 20140729171613 2. навчання

  1 05 3 20140729171613 1

Незрячі Рівного відтепер зможуть користуватися інтернетом на рівні зі здоровими людьми.

У інтернет-центрі «Окуляр», що діє у Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці розпочали надавати безкоштовні курси комп’ютерної грамотності для людей з вадами зору, повідомляє “ЧаРівне.інфо”.

– Така можливість з’явилася завдяки тому, що ми прийняли на роботу тренера-консультанта, – розповідає бібліотекар інтернет-центру Тетяна Рижа. – Його звати Петро Поліщук, він не тільки кваліфікований тренер, який добре розбирається в технологіях для незрячих, а й керівник рівненського осередку громадської організації для молоді з вадами зору «Генерація успішної дії», тому добре розуміє як працювати з такою категорією клієнтів і чого вони чекають від навчання.

У центрі планують проводити як індивідуальні, так і групові заняття. Програма навчання включатиме опанування основних програм необхідних сучасній людині: пакету MS Office, Skype, найпопулярніших інтернет-браузерів.

Це дозволить незрячим мешканцям Рівного отримати вільний доступ до інформації та навчитися оминати перепони, які ставлять перед ними фізичні обмеження.

Запис на навчання вже розпочато: всі бажаючі можуть зробити це за телефоном (0362) 22 21 21 та електронною поштою , або завітавши до Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки за адресою м. Рівне, вул. Короленка, 6, 2-й поверх інтернет-центр «Окуляр».

Інформаційна служба Рівненської обласної
універсальної наукової бібліотеки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*