Інклюзивна освіта незрячих дітей стала доступною

1 19 2 jumultithumb joomla-ua 1 2. незрячих

У серпні 2014 року Львівський обласний осередок ВГО «Українська спілка інвалідів — УСІ» завершив проект «Інклюзивне навчання незрячих дітей». Проект надає технічну і програмну підтримку процесу навчання дітей з глибокими ураженнями зору поза межами спеціальних шкіл-інтернатів для сліпих. За благодійні пожертви українців організатори проекту придбали 10 нетбуків з голосовими програмами екранного доступу, 6 брайлівських друкарських машинок, 1 ліцензійну програму для збільшення зображення на екрані комп’ютера.

Бюджет проекту «Інклюзивне навчання незрячих дітей» склав 94 500 грн. Кошти зібрали громадяни України, яким небайдужа доля таких дітей. Платформу для збору коштів надав МБФ «Українська біржа благодійності», з яким організація спільно реалізовує вже четвертий проект поспіль. Детальний звіт виконання проекту можна знайти на сайті: www.ubb.org.ua у розділі «Освіта».

  1 19 2 jumultithumb joomla-ua 1
Каріна Осадца (Кіровоградська область)

Географія послуг проекту охоплює всю Україну. Перші технічні засоби та програми вже знайшли своїх власників. Так, 10-річна Каріна Осадца з Кіровоградської області отримала нетбук і брайлівську машинку, 8-річна Марія Ковалевська з м. Миколаїв – комп’ютер і брайлівську машинку. Наступними претендентами на одержання адаптованих технічних засобів і програм є незрячі малюки з Дніпропетровська, Рівного, Черкас, Львова та інших міст.

Окрім спеціальних технічних засобів, які через високу ціну батьки не в змозі самостійно придбати для своїх малюків, організатори проекту передають дітям низку інших цікавих та захоплюючих матеріалів: абетку Івана Малковича у рельєфному та звуковому оформленні, мультиплікаційні фільми з тифлокоментарем тощо.

  1 19 2 jumultithumb joomla-ua 2
Софія Катамай (Рівненська область)

«ЛОО ВГО «Українська спілка інвалідів – УСІ» висловлює щиру вдячність МБФ «Українська біржа благодійності» та усім небайдужим громадянам України за виявлені гуманність та доброчинність. Досвід засвідчує, що зусиллями простих людей можна досягнути того, що, на жаль, не під силу виконавчим органам влади, попри декларативно-популістські заяви про впровадження і підтримку інклюзивної освіти дітей з особливими потребами, зокрема з глибокими вадами зору.» Оксана Потимко, виконавчий директор ЛОО ВГО УСІ, автор і керівник проекту «Інклюзивна освіта незрячих дітей».

Львівська міська рада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*