У Вінниці відбувся перший випуск журналістів на візку

1 01 invalid-ris. проекту

Людей із обмеженими фізичними можливостями навчали у Вінниці журналістики в рамках проекту «Рівні можливості: журналістика для всіх», повідомляє Укрінформ.

Подробиці Укрінформу розповів співорганізатор проекту, головний редактор онлайн-видання «20 хвилин» Євгеній Фролов.

«Потреба у соціалізації наших учнів є, адже на ринку праці люди із інвалідністю мало затребувані. Водночас візочники можуть успішно реалізувати себе в онлайн-журналістиці. Адже навіть здорові журналісти більшу частину інформації, яку використовують в роботі, збирають з допомогою Інтернету і телефону», – переконаний Фролов.

Учасників журналістських курсів – 20 вінничан на візках – навчали впродовж трьох місяців. Провідні журналісти регіону, тренери та експерти провели п’ять семінарів, надавши детальну інформацію про основи професії, особливості жанрів, журналістських розслідувань. Слухачі оволоділи технічними навичками роботи в онлайн, створенням інфографіки та фотоколажів.

Засвоєння знань тестували на практиці. Слухачі писали статті для сайту «20 хвилин», а також одного із учасників проекту – Юрія Прокопенка, запросили вести на сайті свій блог.

На Вінниччині проживають понад 32 тисяч людей з інвалідністю, з них – більше 2 тисяч – люди на візках.

Проект «Рівні можливості: журналістика для всіх» здійснено за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні. Реалізували його ГО «Гармонія» в партнерстві з ГО «Центр громадської активності «Результат», медіа-корпорацією «RIA», інформаційним центром «Вікно в Америку», ВОС МГО «Україна-Польща-Німеччина», Вінницьким міжрегіональним центром професійної реабілітації інвалідів «Поділля».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*