Відбувся круглий стіл «Організація та зміст інклюзивного навчання в умовах загальноосвітнього навчального закладу»

1 26 1 300 400 575713001424698182 1 2. особливими освітніми потребами, інклюзивного навчання

  1 26 1 300 400 575713001424698182 1На базі Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №15 відбувся круглий стіл для батьків дітей з особливими освітніми потребами з проблеми «Організація та зміст інклюзивного навчання в умовах загальноосвітнього навчального закладу».

Учасниками круглого столу були батьки дітей, які навчаються у Мостищенській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті І-ІІ ступенів, а також тих, які навчаються у Білоцерківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 15, та педагогічні працівники цього закладу, представники Департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації, представники КНЗ КОР «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів».

Метою проведення круглого столу було представлення та популяризація досвіду упровадження інклюзивного навчання у загальноосвітніх навчальних закладах Київської області, зокрема у Білоцерківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 15, визначення ефективних шляхів формування інклюзивного освітнього середовища для дітей з особливими освітніми потребами у загальноосвітніх закладах.

  1 26 1 круглий-стіл 1 2

У ході роботи круглого столу обговорювалися наступні питання:

• навчання дітей з особливими освітніми потребами в загальноосвітніх навчальних закладах: позитивний досвід;

• створення толерантної атмосфери в шкільному середовищі;

• асистент вчителя – запорука успішного навчання дитини з особливими освітніми потребами в умовах інклюзивного навчання;

• корекційний супровід дітей з особливими освітніми потребами в умовах інклюзивного навчання.

Учасниками круглого столу було підкреслено, що діти з особливими освітніми потребами мають рівні права з іншими дітьми, зокрема право на рівний доступ до якісної освіти та навчання у загальноосвітній школі. Для цієї категорії дітей в Київській області існує розгалужена система корекційної освіти та пропонуються різноманітні форми навчання: від навчання в спеціальних загальноосвітніх закладах до навчання за інклюзивною формою у школі за місцем проживання.

Освіта Київщини має достатній науковий, методичний, практичний потенціал та позитивний досвід для створення повноцінних умов для навчання і розвитку дітей з особливими освітніми потребами з урахуванням їх пізнавальних можливостей та особливостей розвитку.

Батьки учнів із особливими освітніми потребами Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 15 порівняли досвід навчання своїх дітей у інтернатному закладі та у звичайній школі. На їхню думку, в умовах загальноосвітньої школи така дитина швидше адаптується до реальних умов життя, не втрачає своїх можливостей подальшого розвитку та відчуває себе рівною серед інших.

А головне – батьки щодня можуть обійняти свою дитину!

  1 26 1 круглий-стіл 2 3
Учасники круглого столу ознайомились з корекційним середовищем Білоцерківської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 15, зокрема із сенсорною кімнатою, художньою майстернею та хореографічною студією

Київська обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*