В УДПУ вперше відбувся день відкритих дверей для осіб з обмеженими можливостями

1 16 2 00033440 215x135 2. особливими потребами

  1 16 2 00033440 215x135 1На базі факультету соціальної та психологічної освіти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини (Черкаська обл.) нещодавно відбувся особливий захід – День відкритих дверей для осіб з інвалідністю.

Питання соціально-педагогічної підтримки молоді з особливими потребами під час навчання в умовах вищого навчального закладу надзвичайно актуальне. Відповідно до Загальнодержавної програми «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини до 2016 року» передбачається забезпечення дітей та молоді з обмеженими функціональними можливостями якісними соціально-педагогічними та психологічними послугами навчальних закладів, у тому числі вищих, що сприятиме створенню умов для реалізації їхнього особистісного потенціалу.

З цією метою наприкінці лютого УДПУ імені Павла Тичини відчинив двері молоді з особливими потребами, аби ознайомити із створеними в університеті умовами для здобуття вищої освіти молодими людьми незалежно від стану здоров’я. На захід були запрошені вихованці Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Пролісок» Управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради та випускники шкіл м. Умані.

Під час інформаційно-просвітницького заходу присутні ознайомилися із університетом, його здобутками та перевагами, основними положеннями чинного законодавства щодо вступу осіб з особливими потребами до вишів. Представники факультету детально висвітлили інформацію про основні напрями підготовки фахівців та можливості подальшого працевлаштування. Абітурієнти дізналися про університетську систему дистанційного навчання, яка дозволяє набути нові знання й необхідні навички на відстані та розширює можливості самостійного освоєння навчального матеріалу студентами. Цікавою та пізнавальною була розповідь про інноваційну діяльність Центру соціальної та освітньої інтеграції «Без бар’єрів» (координатор – Майя Перфільєва) та активну волонтерську роботу Соціально-психологічної служби УДПУ (координатор – Альвіна Полушина). Під час психологічного тренінгу молоді люди мали змогу краще познайомитися один з одним, проявити себе у колективному спілкуванні. Завершився захід святковою лотереєю, яка стала справжнім сюрпризом для всіх присутніх. На згадку про зустріч кожен отримав символічний подарунок.

Організатори заходу подбали про створення на факультеті теплої атмосфери і максимально комфортних умов для знайомства із вищим навчальним закладом. Абітурієнти ж змогли на власні очі переконатись, що в Уманському державному педагогічному університеті створені необхідні умови для розвитку соціальної активності, саморозвитку та самореалізації, відповідальності та мобільності осіб з інвалідністю, діє унікальна система соціально-педагогічної підтримки молоді з особливими потребами.

За інформацією УДПУ ім. Павла Тичини

Міністерство освіти і науки України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*