На Миколаївщині фахівці різних відомств об’єдналися навколо ефективної організації інклюзивного навчання

1 18 3 phoca thumb l p1170484 2. освіти

  1 18 3 phoca thumb l p1170484 113 березня 2015 року на базі Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбулося перше засідання творчої групи з проблеми «Психолого-педагогічний супровід дитини з особливостями психофізичного розвитку в навчальному закладі». У роботі групи взяли участь представники департаменту освіти, науки та молоді Миколаївської обласної державної адміністрації, працівники Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, фахівці закладів освіти, психолого-медико-педагогічних консультацій, центрів соціальної реабілітації дітей-інвалідів та представники охорони здоров’я.

У ході засідання учасники активно працювали над виробленням алгоритму методичної підтримки з питань інклюзивної освіти в межах міжвідомчої взаємодії.

З огляду на те, що в навчальні заклади направляються діти з різними нозологіями, практичні психологи та педагоги потребують підвищення професійно-кваліфікаційного рівня. Тому на засіданні працівники Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти запропонували організувати навчання освітян за диференційованими спецкурсами.

Враховуючи пріоритетність ролі сім’ї в питаннях виховання та навчання особливої дитини, було запропоновано відкрити консультаційний центр для надання батькам необхідної допомоги при департаменті освіти, науки та молоді Миколаївської обласної державної адміністрації.

У практичній частині творчої групи учасникам було презентовано досвід психологічного супроводу дітей дошкільного віку із порушеннями опорно-рухового апарату та дітей з інтелектуальною недостатністю.

Наприкінці засідання була створена робоча група щодо напрацювання практичних матеріалів для створення збірника корекційно-розвивальних занять «Соціалізація та емоційний розвиток особливої дитини».

МОІППО +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*