Міська влада розвиває інклюзивні форми навчання – Ганна Старостенко

1 26 4 0152ca23a46a72deb38806bd1613390d. навчання

Київська міська влада, на чолі з мером Віталієм Кличком, сприяє розвитку інклюзивних форм навчання в столиці. Так, 11 червня на сесії Київської міської ради було ухвалено рішення про створення центру розвитку дитини «Я+Сім’я» в Оболонському районі столиці. Відповідну ініціативу заступника голови Київської міської державної адміністрації Ганни Старостенко підтримали 70 депутатів.

«Цей комунальний дошкільний навчальний заклад повністю закриє прогалину дошкільного виховання для дітей з особливими освітніми потребами не тільки у районі, але й частково у столиці. Вихованці закладу – а це дітки із синдромом Дауна, аутизмом, розладами уваги, затримкою психічного розвитку, вадами мови – зможуть займатися за ефективними методиками навчання, такими як арт-терапія, колекційний театр, піскова терапія, рольові ігри тощо», – пояснила Ганна Старостенко.

Фінансування центру розвитку дитини «Я+Сім’я» забезпечуватиметься в межах видатків в галузі «Освіта», передбачених Оболонській районній державній адміністрації на відповідний рік. «Планується, що на забезпечення діяльності двох груп з 30 дітей тривалого перебування щороку виділятиметься до 900 тисяч гривень», – додала заступник голови КМДА

«Столична влада приділяє багато уваги розвитку інклюзивних форм навчання – розширює мережу закладів для дітей з особливим освітніми потребами та адаптує існуючі навчальні заклади під їхні потреби, зокрема – добудовує ліфти, облаштовує входи до приміщень пандусами, спеціальними під’їздами тощо», – наголосила Ганна Старостенко.

Київська міська державна адміністрація

1 реплік к “Міська влада розвиває інклюзивні форми навчання – Ганна Старостенко”

  1. Лариса :

    мали б зрозуміти, що інклюція це включення,в кожному дитячому садочку маю начатися діти, а не одни на пів-Києва …XXI сторіччя на дворі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*